Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

David Koller i skupina No Name. Jubilejní 30. setkání pod rokycanskou věží láká na našlapaný program

V pátek a sobotu ožijí Rokycany městskými slavnostmi. Program jubilejního Setkání pod rokycanskou věží nabídne čtyři scény, koncerty i akce pro děti. Páteční podvečer bude patřit vystoupení Davida Kollera, skupině Walda Gang a ohňostroji. Oslavy vyvrcholí vystoupením skupiny No Name v sobotu večer. Program je zdarma, akce si ovšem vyžádá dopravní omezení.

„Setkání pod rokycanskou věží se již tradičně koná třetí pátek a sobotu v měsíci září. V letošním roce nabídneme program na Masarykově náměstí, U Pardála a v Městské knihovně Rokycany. Novou scénou je Spilka. Hlavním tahákem bude v pátek David Koller a v sobotu skupina No Name,“ zve na slavnosti starosta města Tomáš Rada (Rokycanští patrioti).

Klub komorní kultury ve dvoře městské knihovny nabídne pro děti Školu princezen, vystoupení Disco klubu či Cantate. Program je připraven také v hospodě U Pardála a novou scénou je Spilka. V pátek ve Spilce bude program pro děti ze škol. V sobotu tam bude vystoupení historického šermu.

Letošní novinkou bude zahájení městských oslav průvodem dětí z mateřských a základních škol. Po něm bude od 17:30 následovat koncert Davida Kollera, vystoupení kapely AnarchiA a od 20:55 se představí oblíbení rockeři z Walda Gang. Páteční program zakončí ohňostroj a kapela Interirus.

Sobotu zahájí v 9:45 už tradiční fanfára z věže. „Vystoupí Big band ZUŠ Rokycany, Rokytka, Chuan Pedro Rodriges, město předá ocenění významné osobě a diplomy města. V 15.00 hodin bude křtít nové CD Hlasoplet, poté jsou připravena vystoupení Matěje Vávry, Renneho Danga, Circus Problem a od 21.30 hodin zakončí oslavy skupina No Name,“ vyjmenovává mluvčí města Adriana Koláčková. Program je zdarma, stejně tak vstup na věž kostela. Více informací najdete na webových stránkách města Rokycan.

Akce si vyžádá i dopravní omezení. Od čtvrtka 19. září do soboty 21. září bude uzavřeno Masarykovo náměstí, nebude možné parkovat na obou parkovištích na hlavním náměstí. Provoz bude omezen také ve Smetanově ulici, a to od Masných krámů ke kostelu Panny Marie Sněžné v době konání ohňostroje, a to z důvodu dopadu popelu z ohňostroje.

Součástí městských oslav je také předání ocenění. To obdrží Luděk Sefzig, rokycanský lékař a politik. Dále Petr Šašek, který od roku 2009 pořádá dvakrát ročně Orientační jízdu Rokycanskem historických vozidel. Od roku 2019 ve spolupráci se spolkem MOKŘADY se podílí na péči o areál bývalého vojenského cvičiště. Zdeněk Havel obdrží diplom města za celoživotní přínos házené.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Město Rokycany

Štítky kultura, Setkání pod rokycanskou věží, akce pro veřejnost, tipy na akci, koncert, Rokycany, No Name, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Koller i skupina No Name. Jubilejní 30. setkání pod rokycanskou věží láká na našlapaný program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.