Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Netradiční čtení v nezvyklém čase a na neobvyklých místech, taková bude Noc literatury. Slibuje účast slavných herců

Adam Mišík, Pavel Šimčík nebo Jitka Smutná. Tyto a další české herecké hvězdy budou předčítat z děl autorů současné evropské literatury na letošní Noci literatury. Návštěvníky projekt provede po šesti zajímavých lokalitách v Plzni. Zájemci se podívají do katedrály sv. Bartoloměje, Staré synagogy nebo do Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, která akci pořádá. Vůbec poprvé Noc literatury zamíří i do Rokycan. Číst se tam bude na faře.

Máte rádi knihy a zároveň se chcete v netradiční čas podívat do katedrály nebo synagogy? Pak si do diáře zapište datum 18. září. Od 17 do 22 hodin se totiž uskuteční Noc literatury. Cílem akce je seznámit veřejnost netradičním způsobem s tvorbou současných evropských spisovatelů a spisovatelek.

„Pro letošní ročník Noci literatury jsme se rozhodli oslovit výborné české herce a herečky, které návštěvníci znají z filmů a televizních obrazovek. Je nám ctí, že naše pozvání přijali Adam Mišík, Jitka Smutná, Lucie Štěpánková, Pavel Šimčík, Petr Lněnička a Zuzana Páleníková,“ prozradil Daniel Bechný, ředitel Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje.

Dodal, že šestice osobností bude kromě kotelny Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje díla evropské literatury předčítat i v obřadní síni plzeňské radnice, v knihovně Západočeského muzea v Plzni, ve Staré synagoze, v katedrále svatého Bartoloměje a ve studovně Knihovny města Plzně.

Poprvé se zapojí i Rokycany

Vůbec poprvé se do akce zapojí také Rokycany. „U nás se bude číst na venkovní scéně knihovny, v římskokatolické faře a v badatelně knihovny Muzea Dr. B. Horáka. Kromě literárního textu a profesionální četby nabídneme nevšední kulturní zážitek a příležitost seznámit se s tvorbou současných evropských autorů: britského spisovatele Tommy Barnese, dánské spisovatelky Marii Navarro Skarangerové a českého autora Marka Torčíka. Neopakovatelný zážitek bude představovat také propojení s hudebním doprovodem dvanácti kytar Kytarového orchestru ZUŠ Rokycany, pobočka Radnice,“ pozvala ředitelka Městské knihovny Rokycany Jana Aubrechtová. Vstup na akci, která se koná 18. září od 17 do 20 hodin, je zdarma. 

Ohodnoť článek

Foto Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje.

Štítky Noc literatury, kultura, veřejné čtení, Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, knihovna Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční čtení v nezvyklém čase a na neobvyklých místech, taková bude Noc literatury. Slibuje účast slavných herců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.