Počasí dnes28 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Charitativní Festival garážových kapel podpoří tři místní děti s hendikepem

Jasmínka, Tadeáš a Samík. Tři děti, které neměly v životě to štěstí, aby vedly život jako jejich vrstevníci. Všichni tři se potýkají s hendikepem a vyžadují speciální péči, která je mnohdy finančně nákladná. Pomoci jim chtějí hudebníci, a proto přichystali na 20. července Festival garážových kapel. Akce se uskuteční v Nýrsku a nabídne pestrou směsici žárů.

Areál autoservisu Kotrch v Nýrsku ožije 20. července Festivalem garážových kapel. „Festival nabídne nejen skvělou hudbu, ale i možnost pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují. Dobrovolné vstupné z festivalu bude věnováno třem místním dětem s hendikepem. Akci pořádá spolek Nýrsko ŽIJE, který tím navazuje na loňský úspěšný Benefiční koncert,“ uvedl za organizátory David Křížek ze spolku Nýrsko ŽIJE.

Pomoc Jasmínce, Tadeáškovi a Samovi

Festival je zaměřený na pomoc třem místním dětem s hendikepem. První z nich je šestiletá Jasmínka, které tělesné postižení znemožňuje pohyb a objevování světa kolem sebe. „Jasmínka trpí dětskou mozkovou obrnou, epilepsií a dalšími zdravotními problémy. Přes všechny obtíže se nevzdává a denně tvrdě pracuje na svém zlepšení. Vybrané peníze jí pomohou financovat rehabilitace, hypoterapii a pomůcky na hrubou i jemnou motoriku,“ popisuje Křížek.

Festival představí různé hudební žánry, které potěší milovníky pop/rocku, punku, rocku i metalu. Mezi vystupujícími nebude chybět populární melodická kapela CHAI , P.RA.CH., formace Potlesk nebo Screaming Silent. Fanoušci bavorských skladeb si přijdou na své s EHA Triem. Speciálním hostem bude německá kapela Ring26.

Druhé dítě, které festival podpoří, je tříletý Tadeášek. Narodil se jako zdravé miminko, ale ve čtyřech měsících u něj lékaři diagnostikovali centrální hypotonický syndrom, který později přešel v nejzávažnější typ spinální muskulární atrofie 1. typu. „Tadeášek je velmi zvídavý a miluje dopravní prostředky, pohádky a přírodu. Vybrané prostředky pomohou financovat fyzioterapii, ergoterapii a rehabilitační pomůcky, které Tadeáškovi umožní lépe zvládat každodenní výzvy,“ prozradil organizátor akce.

Třetí je Samuel, který vyžaduje speciální péči, podporu a trvalou pozornost. Chlapec má nízko funkční formu autismu spojenou se středně těžkou mentální retardací a výraznou poruchou pozornosti a hyperaktivity. „Důležité je pro něj zajistit klidné prostředí, které mu umožňuje dělat jeho oblíbené aktivity, jako jsou koukání na pohádky nebo procházky. Peníze rodina využije na didaktické a relaxační pomůcky, které jsou klíčové pro zlepšení jeho komunikace a celkového pohodlí,“ doplnil Křížek

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky charitativní festival, hudební festival, festival garážových kapel, garážové kapely, nýrsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charitativní Festival garážových kapel podpoří tři místní děti s hendikepem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.