Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na koronavirus doplatily další akce, zrušen je Historický víkend i Plzeňské dvorky

Koronavirová pandemie si vybrala další oběti mezi oblíbenými kulturními akcemi v Plzni. Z důvodu pokračujících současných omezení se neuskuteční Historický víkend, který se měl původně konat 5. až 7. června. Plzeňské dvorky měly termín 16. května, podařilo se je přeložit na 19. září.

„Nadace 700 let města Plzně, která obě akce pořádá,  vyhodnocuje v tuto chvíli veškeré podané žádosti o příspěvek na akce v roce 2020 a aktualizuje požadavky. Po vyjasnění situace a ukončení ochranných opatření rozhodne správní rada o poskytnutí příspěvků pro tento rok,“ uvedla ředitelka nadace Alena Kozáková.

Historický víkend patří k tradičním akcím města Plzně, účastní se jí tisíce obyvatel i návštěvníků Plzně. Plzeňské dvorky, které se setkávají se stále větším úspěchem, pořádá nadace od roku 2016. Zájemci si mohou prohlédnout sami nebo s průvodcem dvorky v centru města, z nichž jsou některé běžně nepřístupné.

Už před 14 dny město Plzeň nenávratně zrušilo květnové Slavnosti svobody, které se beze sporu měly stát nejdůležitější událostí roku. U příležitosti 75. výročí osvobození organizátoři připravovali velkolepý program. Oslav se měl zúčastnit rekordní počet vojenské historické techniky, z USA měli i tentokrát přiletět američtí veteráni, kteří osvobozovali Plzeň. Očekávala se i ostře sledovaná návštěva amerického minstra zahraničí. Oslavy se omezí pouze na komorní pietní akty.

V pořadí už 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se měl uskutečnit v polovině dubna a také tato filmová přehlídka se v důsledku ochranných opatření musela zrušit. Organizátorům se naštěstí podařilo dojednat nový termín ve dnech od 25. do 30. září 2020. Místem konání i nadále zůstává Měšťanská beseda, Divadlo Dialog, Café Regner, MOOÖVEMENT či DEPO2015.

A v náhradním termínu bude i další zrušená velká plzeňská kulturní akce, tradiční vyhlášení hudebních cen v anketě Žebřík. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 9. října 2020. Vstupenky zůstávají samozřejmě v platnosti, vzkázal všem organizátor akce Jarda Hudec.

Ohodnoť článek

Foto Míra Svoboda

Štítky kulturní akce, koronavirus, Plzeňské dvorky, Historický víkend, Finále Plzeň, Plzeň, Divadélko JoNáš, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koronavirus doplatily další akce, zrušen je Historický víkend i Plzeňské dvorky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.