Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Pondělí 15. července 2024  |  Svátek má Jindřich
Bez reklam

Populární multižánrový Festival na ulici nabídne týden plný hudby, kultury i zábavy. A vše zdarma

Už 31. ročník populárního multižánrového Festivalu na ulici se uskuteční ve dnech 16. až 24. srpna 2024. Centrum Plzně opět ožije kulturou, návštěvníci se mohou těšit na desítky hudebních vystoupení a bohatý doprovodný program. Vstup na festival je jako obvykle zcela zdarma.

„Festival na ulici vstupuje díky čtyřleté podpoře ze strany města Plzně do nové etapy. Cílem akce je nejen oživit ulice Plzně v letním období kulturním programem pro všechny občany, ale také nabídnout turistům zážitky během jejich návštěvy v našem městě. Letošní ročník festivalu v Roce české hudby 2024 nabízí bohatý hudební program, široce žánrově rozkročený od klasické, alternativní až po rockovou hudbu,“ uvedla Eliška Bartáková (ANO), radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče.

Celkem na sedm se letos rozšíří počet scén, na nichž vystoupí široká škála kapel a sólových umělců. Náměstí Republiky bude opět festivalovým centrem, kromě největších hvězd poskytne prostor i začínajícím umělcům. Na pódiu se zde, stejně jako na scéně U Branky a v Proluce se představí každý den tři až pět kapel. Proluka je navíc již tradičním prostorem pro hudební i divadelní představení. Láká zejména na rodinný program s možností posezení na okolních trávnících.

„Jsme rádi, že jsme se letos nově dohodli s HiFi klubem. Tento prostor přímo na Náměstí je jedním z nejstarších plzeňských klubů, začínala v něm spousta známých kapel. Současně se domlouváme na festivalovém DJ programu v klubu Dominik. Budeme mít tedy celkem tři vnitřní scény,“ říká Lukáš Krásný za pořadatelskou Agenturu Nashledanou. V HiFi klubu a Zach´s pub budou koncerty začínat každý festivalový den vždy ve 20:00 hod, v Anděl Music Baru pak ve 22:00 hod.

Mezi potvrzenými účinkujícími je i mnoho nových jmen známých nejen v Plzni a s působností i za hranicemi republiky. Česká akustická kapela Jelen, která hraje „roots music“, oslavila již 10 let na hudební scéně a dvakrát získala Cenu Anděl. Vystoupí na Náměstí v pondělí 19. srpna od 20:40 hod. Gipsy Fire je jedním z nejúspěšnějších programů Pavla Šporcla, se kterým houslista odehrál stovky koncertů v různých koutech světa. S cikánskou cimbálovou kapelou Gipsy Way Ensemble vystoupí Šporcl v neděli 18. srpna od 20:30 hod na náměstí Republiky.

Ve stejný den se na stejném místě objeví loňská hvězda festivalu Tereza Balonová, která je letos dvojnásobným objevem roku – vyhlášena byla na Cenách Anděl i při předávání Českých slavíků. Na legendární skupinu Nerez navazující uskupení Nerez & Lucia, rozezpívá náměstí 22. srpna ve 20:30 hodin. Rockovou energii starou 51 let přinese na hlavní scénu 16. srpna plzeňská Odyssea. Ve stejný den a na stejné scéně se od 17:00 hodin představí Michal Skořepa se svým nejnovějším projektem Pan Lynx.

Hlasy na ulici jsou letošní novinkou, poslední sobota bude patřit pěti pěveckým sborům, které vystoupí v Proluce. Kromě hudby nabídne festival také program pro rodiny s dětmi, Tanec na ulici, Čtení na ulici, Neziskovky na ulici, Busking na ulici a slam poetry.

Ohodnoť článek

Foto Festival na ulici

Štítky Festival na ulici, koncerty, multižánrový festival, centrum Plzně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Populární multižánrový Festival na ulici nabídne týden plný hudby, kultury i zábavy. A vše zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.