Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finále Plzeň bude! Filmový festival se uskuteční na podzim v náhradním termínu

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky nejen českých filmů. Po náročných vyjednáváních se všemi spolupracujícími subjekty se podařilo organizátorům dojednat nový termín konání 33. ročníku filmového festivalu Finále Plzeň.

„Festival se uskuteční ve dnech od 25. do 30. září 2020. Díky pondělnímu státnímu svátku 28. září si budete moci užít prodloužený víkend s filmy a osobnostmi, které máte rádi. Místem konání i nadále zůstává Měšťanská beseda, Divadlo Dialog, Café Regner, MOOÖVEMENT či DEPO2015,“ informovala mluvčí festivalu Martina Kurfirstová. Původní termín konání festivalu byl od 16. do 22. dubna.

Finále Plzeň je soutěžní a bilanční přehlídka českých celovečerních filmů a dokumentárních filmů, které se ucházejí o přízeň mezinárodní poroty a hlavní cenu festivalu je soška Zlatého ledňáčka. O Zlaté ledňáčky se na podzim utká devět celovečerních filmů, osm dokumentů, sedm seriálů, šest televizních filmů a osm studentských.

V náhradním termínu se uskuteční i další zrušená velká plzeňská kulturní akce, tradiční vyhlášení hudebních cen v anketě Žebřík. „Slavnostní vyhlášení se uskuteční 9. října 2020. Vstupenky zůstávají samozřejmě v platnosti,“ uvedl hlavní organizátor akce Jarda Hudec. Původně se měl Žebřík uskutečnit 13. března, ale akce byla zrušena vzhledem k nastupující koronavirové epidemii.

Ohodnoť článek

Foto Finále Plzeň

Štítky festival Finále, český film, přehlídka, Žebřík, anketa, hudební ceny, Plzeň, filmový festival, festival, Finále Plzeň, film, finále, Divadélko JoNáš, česká kinematografie, podzim, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále Plzeň bude! Filmový festival se uskuteční na podzim v náhradním termínu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.