Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V šesti městech se uskuteční 16. ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti JUNIORFEST

Již po šestnácté se uskuteční v šesti městech Plzeňského kraje v termínu 3. - 8. listopadu mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum JUNIORFEST. V Plzni, Domažlicích, Klatovech, Horšovském Týně, Přešticích a Dobřanech jsou připraveny soutěžní i nesoutěžní filmové projekce, workshopy, zábavná odpoledne, besedy a mnoho dalšího.

Letos JUNIORFEST uvede více než 100 projekcí a svůj prostor v programu dostanou také seriály. „Soutěžní část festivalu bude tradičně rozdělena do tří kategorií - Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti v kategorii 5 -11 let, Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež v kategorii 12 -16 let, Mezinárodní soutěž celovečerních animovaných filmů pro děti v kategorii 5 -12 let. V každé soutěžní kategorii je přihlášeno šest snímků, z nichž mezinárodní odborná porota vybere ten nejlepší, který obdrží ocenění - Filmovou klapku za nejlepší film,“ uvedl programový ředitel Mikolaj Góralik.

Každé z festivalových měst má svoji jedinečnou atmosféru, své příznivce a unikátní doprovodný program, který i v letošním roce navazuje na hlavní filmový program. „Myslíme také na prohloubení témat, která nám představí filmy. Pro školní skupiny workshop „Intimity“ v rámci nového seriálu „Sex O’Clock“, přednáška o šikaně po filmu „Společně sami“. Na online svět odkazuje film „ #annaismissing“, proto nabízíme workshop „Rychlý průlet bezpečím na internetu“. V neposlední řadě bych ráda zmínila besedu, kterou jsme připravili s paleoartistou Janem Sovákem, který představí svoji práci,“ popisuje výkonná ředitelka Kateřina Malíková.

Chybět nebude ani festivalová hra Kaštánek, kterou lze stáhnout na webu a hrát odkudkoliv ze svého mobilního telefonu nebo počítače. „Ve hře nejde o štěstí, ale pouze o vaši šikovnost. A pozor, vzhledem ke 100. výroční založení studia Walt Disney letos nejúspěšnější hráč vyhraje zájezd do Disneylandu,“ láká ředitelka festivalu Judita Soukupová.

Na JUNIORFEST též míří řada hostů, např. Zdeněk Troška, David Rauch a Regina Řandová, kteří zavzpomínají na natáčení filmu “Bota jménem Melichar”, jenž letos slaví 40 let od uvedení. Diváci také budou moci vidět jedinečnou show českých dabérů, kterým bude patřit zahajovací galavečer. V jeho programu vystoupí Michal Holán, Jindřich Žampa, Oldřich Hajlich, Sabina Rojková a moderátorského mikrofonu se ujme mladý český herec Štěpán Tuček. Slavnostní zahájení 16. ročníku proběhne 3. listopadu v MKS v Domažlicích. Vstupné pro letošní rok činí 50 – 70 Kč dle místa projekce. Novinkou je možnost zakoupit vstupenku online přes webové stránky festivalu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JUNIORFEST

Štítky Juniorfest, filmový festival, dětské filmy, festival pro děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V šesti městech se uskuteční 16. ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti JUNIORFEST  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.