Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kreativní zóna DEPO2015 láká na sérii koncertů, drtivá většina z nich bude zdarma

Nádvoří plzeňské kreativní zóny DEPO2015 rozezní od 15. července do 5. srpna čtvrtý ročník koncertní série DEPOvLETU. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou směsici žárů od folku přes blues či grudge. Vstupné bude zdarma, výjimkou je pouze recitál Jiřího Schmitzera a Václava Koubka.

„V jednoduchosti je krása, jak se říká. Zároveň vnímám schopnost udržet program poutavý a osobitý pouze v jednom člověku či v minimalistickém akustickém uskupení jako tvrdou zkoušku a ryzost uměleckého projevu. I proto jsme se zaměřili právě na písničkáře a dua či tria, což by syrovostí a autentičností hudebního pojetí mělo dobře ladit s prostředím nádvoří industriálního komplexu. A v žánrovém rozptylu je takzvaně pro každého něco,” představuje letošní program dramaturg DEPOvLETU Ricardo Delfino.

První koncert vypukne už příští sobotu 15. června, kdy se Plzeňanům představí kytarista a zpěvák Zdeněk Bína, kterého mohou fanoušci znát jako frontmana skupiny minus23minut. O pár dní později naváže na jeho vystoupení Anna, Henri & amis se svým mixem jazzu, swingu a atmosféry Francie. Ve čtvrtek 20. června vystoupí v kreativní zóně DEPO2015 písničkář Václav Koubek, jehož tvorbu mohou lidé znát například z filmů Čert ví proč či Šakalí léta. Texty plné osobních zpovědí, humoru i svérázně neuhlazené básnické imaginace doprovodí hrou na akordeon.

Nejslavnější dětská kniha plzeňského rodáka Jiřího Trnky rozkvétá v rámci hravé rodinné výstavy v DEPO2015

Trnkova zahrada se po osmi letech vrací do Plzně. Tentokrát je několikanásobně větší a nabízí zábavu zejména pro nejmenší návštěvníky. Děti si vyhrají například se štěkafonem, mohou si zastřílet na netopýry nebo si ozkoušet prstové bludiště....

 

Zajímavou kombinaci příběhů a hudby nabídne o den později také perský kytarista a zpěvák Shahab Tolouie. Jeho projekt Moje cesta je intimní one-man show o umění, hudbě i životě v poválečném Íránu. Koncert, který se uskuteční 26. června, bude věnovaný žánru bluesové hudby. Návštěvníci se také mohou těšit na dvojici hudebníků Jana Holečka a Pavla Marcela. „Hudebníkům předskočí kytarista a zpěvák Jan Lichtenberg st. za doprovodu hostů z řad zaměstnanců DEPO2015 pod názvem DEPO Band,“ prozradila mluvčí kreativní zóny Lucie Lobotková.

Srpnový program otevře hned 2.8 písničkář a herec Jiří Schmitzer. Kromě svého hereckého talentu si fanoušky získal právě i díky svým koncertům, osobitým textům a recitálům s dvanáctistrunnou kytarou. O dva dny později nabídne divákům a posluchačům Trio plzeňského multiinstrumentalisty Martina Zakkisse Juhy průřez autorskou tvorbou vycházející ze stylu indie, grunge i blues.

„Sérii DEPOvLETU uzavřou 5. 8. výrazné ženské osobnosti. Skladatelka, pianistka a zpěvačka Bára Zmeková s několika nominacemi na Cenu Anděl si svými písněmi s autorskými českými texty získá fanoušky jazzu, folku, klasické hudby i jemné elektroniky. Zmekové předskočí ostravská skladatelka a zpěvačka NIKA se svou skupinou, která nedávno za své debutové album získala Cenu Jantar v kategorii populární hudba,“ dodává Lobotková.

Jednotlivé koncerty budou zdarma s výjimkou recitálů Jiřího Schmitzera a Václava Koubka. Více informací a podrobný program najdete na webových stránkách depo2015.cz.

Ohodnoť článek

Foto DEPO2015

Štítky kultura, koncerty, hudební festival, DEPO2015, kreativní zóna, depovletu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Na tzv. koncerty pořádané v Depu2015 nechodím. Užívám si je zdarma, když se snažím v pozdní hodině večerní s otevřenými okny usnout, ač moje bydliště je od Depa2015 vzdáleno vzdušnou čarou cca 3 a půl kilometru. Jeden můj známý navrhuje přejmenování toho místa na moderně znějící anglické Noise Factory čili Továrna na kravál.

Sobota, 8. července 2023, 10:53Odpovědět

Kreativní zóna DEPO2015 láká na sérii koncertů, drtivá většina z nich bude zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.