Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Filmový festival Finále Plzeň láká na promítání na netradičních místech, třeba v pivovaru nebo na hradech

Filmové léto v podání 36. ročníku festivalu Finále Plzeň nabídne promítání oblíbených snímků v netradičních lokalitách Plzeňského kraje, jako jsou hrady, zámky, statky, pivovar, kavárny nebo meditační zahrada. Celkem 19 projekcí organizátoři naplánovali v termínech od 21. července do 6. září. Těšit se lidé mohou například na česko-slovenskou novinku Nikdy neříkej nikdy, akční trhák Top Gun: Maverick, oscarový Trojúhelník smutku či snímek Velryba.

Hrady a zámky

Filmový festival Finále Plzeň, jehož 36. ročník bude 22. až 27. září, připravil na léto promítání na netradičních místech. „Každý srpnový a první zářijový pátek a sobotu bude vodní hrad Švihov, zámek Kozel a hrad a zámek Horšovský Týn hostit české filmy. Těšit se můžete na Život pro samouky s Janou Plodkovou, Jaroslavem Pleslem, Davidem Švehlíkem a Václavem Neužilem nebo nový snímek Můžem i s mužem v režii Vandy Hybnerové podle stejnojmenné úspěšné divadelní hry,“ láká na promítání mluvčí filmové přehlídky Martina Kurfirstová. Na programu nebude chybět ani nová česko-slovenská romantická komedie Nikdy neříkej nikdy s Terezou Kostkovou, Lenkou Krobotovou, Hanou Holišovou a Ondřejem Sokolem. 

Letní kino U Matoušů

Organizátoři také myslí na rodiny s dětmi. Od 27. července proto připravili v Selském dvoře U Matoušů v Plzni-Bolevci rodinné promítání. „Na programu tu je vítěz letošního Anifilmu francouzský film Myška a medvěd na cestách, druhý díl úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase, která se natáčela i u nás v Plzeňském kraji, sportovní snímek pro celou rodinu Děti Nagana nebo příběh pavoučí rodinky Websterovi ve filmu,“ prozrazuje mluvčí a doplňuje, že při nepřízni počasí se program přesune do kryté stodoly.

Filmové večery v kavárně a pivovaru

Na současné nejzajímavější snímky české i světové kinematografie se budou moci vypravit zájemci na několik míst v samotné západočeské metropoli. „Můžete zavítat do Pivovaru Purkmistr, ke Kafe Smetanka na Homolku, před kavárnu Walter nebo letos poprvé i do Meditační zahrady v Doudlevcích,“ vyjmenovává Kurfirstová.

V Meditační zahradě se bude promítat Muž, který stál v cestě sledující strhující příběh Františka Kriegla, který v srpnu 1968 jako jediný odmítl podepsat Moskevský protokol. Součástí vstupného je i komentovaná prohlídka zahrady, která bude předcházet samotné projekci. Pivovat Purkmistr nabídne kromě pěnivého moku také akční snímek Top Gun: Maverick s nestárnoucím Tomem Cruisem.

„V Kafe Smetanka vás kromě domácího popcornu s netradičními příchutěmi čeká i Velryba s oscarovým Brendanem Fraserem, oceňovaný Trojúhelník smutku a komediální drama Letní světlo, a pak přijde noc. U Waltera namíchají speciální drinky k výbušné norské komedii Bombastický Johan o životě maloměstského samotáře s citem pro dynamit, která se pro dosažení co nejlepšího zážitku bez okolních ruchů bude promítat v režimu silent kino, tedy se sluchátky na uších. Promítá se od 20:30 nebo 21:00,“ uzavírá Kurfirstová.

Ceny vstupenek zůstanou shodné jako loni, pro dospělého od 100 do 145 korun. Podrobný program najdete na webu festivalfinale.cz. Vstupenky už jsou dostání v předprodeji na síti GoOut.

Ohodnoť článek

Foto Festival Finále Plzeň

Štítky filmový festival, Finále Plzeň, letní kino, promítání, letní akce, hrady a zámky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmový festival Finále Plzeň láká na promítání na netradičních místech, třeba v pivovaru nebo na hradech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.