Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zpěvák Chris Bay se letos stane tradičním kmotrem zvířete v plzeňské zoo v rámci festivalu Metalfest

Také letos se stane tradičním kmotrem a podporovatelem jednoho nově narozeného zvířete v plzeňské zoo známý metalista u příležitosti festivalu Metalfest. Ten je od svého vzniku partnerem a podporovatelem Zoo Plzeň, která se nachází v těsném sousedství dějiště festivalu. Mládě tučňáka tentokrát pokřtí zpěvák Chris Bay, známý zejména z power-metalové kapely Freedom Call.

„Zoo zve tradičně při svém zahájení na křest mláděte zvířete, které se zde narodilo nebo vylíhlo a to za účasti umělce vystupujícího na festivalu Metalfest. V minulosti se Metalfest stal partnerem a podporovatelem chovu řady zvířat, pokřtění byli mj. medvědi hnědí, žirafy, krajta mřížkovaná, vlci hřivnatí, nosorožec indický. Jejich kmotry se staly kapely Accept, Uriah Heep, Alice Cooper, Nightwish, Powerwolf, Hammerfall, Rage a další,“ informoval mluvčí zoo Martin Vobruba.

Tento rok bude pokřtěn vzácný a ohrožený tučňák Humboldtův, jehož již pátou generaci po více než 25 let chovají v Zoo Plzeň. „Mládě tučňáka, pokřtí u nás velice populární hudebník z Německa Chris Bay. Metalfest se tak stane hrdým patronem mláděte tučňáka Humboldtova, jehož jméno bude oznámeno během křtu. Věnuje také částku 10 000 korun na jeho chov v Zoo Plzeň. Zpěvák a skladatel Chris Bay,známý z power-metalové kapely Freedom Call, představí po křtu svůj nový song, složený jako pocta festivalu Metalfest,“ dodal mluvčí Vobruba.

Slavné kmotry, členy německé heavymetalové skupiny Rage, loni dostalo tehdy tříměsíční mládě velblouda dvouhrbého. Metalové kvarteto, které zahrálo na festivalu Metalfest, velbloudí slečnu slavnostně pokřtilo a dalo jí jméno Lamia. Poté muzikanti nakrmili všechny čtyři dospělé velbloudy mrkví. 

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Misíková, ZOO Plzeň, Freedom Call

Štítky Metalfest, křest mláděte tučňáka, Chris Bay, Freedom Call

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpěvák Chris Bay se letos stane tradičním kmotrem zvířete v plzeňské zoo v rámci festivalu Metalfest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.