Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Skončila oprava ulice, ve které se po prvním lijáku vytvořily obří pukliny jen měsíc po její rekonstrukci

Motoristé se konečně mohli vrátit po opravě na frekventovanou Domažlickou ulici v Klatovech, kde se 19. srpna večer vytvořilo po lijáku několik obrovských puklin. Před lijákem vydržela silnice neporušená jen měsíc od ukončení rozsáhlé rekonstrukce trvající čtyři měsíce.

„Provoz na opraveném úseku je puštěný od čtvrtka, Domažlická ulice už je zcela průjezdná,“ uvedla v pátek odpoledne pro redakci Plzeňské Drbny bez dalších podrobností Dana Zikešová z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD. Minulé úterý ŘSD avizovalo, že oprava Domažlické ulice potrvá do 2. září.

Pukliny v novém asfaltu se objevily v Domažlické ulici už během vydatného deště. A bylo od začátku jasné, že protékající voda v tomto případě sehrála důležitou destrukční roli. V jednom místě se vozovka úplně propadla.

Podle vyjádření ŘSD došlo na silnici I/22 v prostoru pod železničním podjezdem k odseparování podkladní vrstvy vozovky. „Jedna z podkladových vrstev se oddělila, a utrhla, natekla tam zřejmě voda. Kontrolovala se v pondělí odpadní kanalizace u té komunikace a nebyly tam zjištěny žádné závady,“ vysvětlil už minulý týden Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD. Oprava se uskutečnila za plné uzavírky celého úseku Domažlické ulice. Součástí oprav poškozeného místa byla i technická opatření, která by měla do budoucna zabránit podobným havarijním stavům.

Opravy Domažlické ulice byly komplet dokončeny 15. července, motoristé ale mohli úsekem jezdit bez větších komplikací už od 8. července. Samotná oprava povrchu vozovky v téměř kilometr dlouhém úseku od viaduktu až na konec města probíhala zhruba čtyři měsíce. Během prací se vyměnilo asfaltové souvrství vozovky, stávající křižovatka s ulicí Podhůrecká byla přebudována na křižovatku světelnou. Rekonstrukce ulice stála kompletně 38,4 milionu korun bez DPH.

Pukliny, které vytvořily v Domažlické ulici a její opětovné uzavření jen měsíc po ukončení oprav trvajících čtyři měsíce pořádně naštvaly motoristy. Ti museli opět objíždět uzavřený úsek, kterým směřuje doprava z Klatov na Domažlice nebo na Nýrsko a Železnou Rudu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanz Šimko, Daniel Denny Pek - Facebook Klatovští, ŘSD,

Štítky oprava silnice, Domažlická ulice, praskliny ve vozovce, ŘSD, uzavírka silnice, objízdná trasa, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Klatovy, Drbna.cz, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončila oprava ulice, ve které se po prvním lijáku vytvořily obří pukliny jen měsíc po její rekonstrukci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.