Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Auto vletělo do dvora domu a přistálo na boku. Záchranáři upozorňují na alarmující nárůst vážných nehod

Na dvůr rodinného domu doslova vletěl třiapadesátiletý motorista, který skončil svoji jízdu s vozidlem převráceným na bok. Nehoda, u níž zasahovali i záchranáři se stala v pondělí ráno v Dnešicích na jižním Plzeňsku. A právě záchranáři upozorňují na značný nárůst vážných dopravních nehod za poslední týden, které se neobešly bez ztráty lidského života.

Při ranní nehodě v Dnešicích havaroval řidič vozu značky Citroen Berlingo. Motoristu údajně v důsledku únavy postihl mikrospánek v okamžiku, kdy projížděl levotočivou zatáčkou. Vjel do protisměru, kde narazil nejprve do oplocení domu, urazil zpětné zrcátko zaparkovaného automobilu, poničil několik keřů na zahradě a narazil do zídky u schodiště. Vozidlo zůstalo převrácené na boku.

O obrovském štěstí při hrozivě vyhlížející nehodě může mluvit řidič. „Muž utrpěl jen lehčí zranění. Záchranáři ho transportovali k ošetření do Stodské nemocnice,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby. Dechová zkouška vyloužila, že by řidič požil před jízdou alkohol. Přesná výše způsobené škody zatím nebyla vyčíslena. Ve stejnou dobu zasahovali záchranáři také u nehody mezi Velkým Malahovem a Ostromečí na Domažlicku, kde havarovala dodávka. Zraněného šestašedesátiletého řidiče záchranáři transportovali do Domažlické nemocnice.

Tragický víkend plný vážných nehod

„Před nedávnem jsme varovali před rapidním nárůstem dopravních nehod v našem kraji a vyzývali účastníky silničního provozu k maximální obezřetnosti. Bohužel, i uplynulý týden přinesl řadu zbytečných nehod. Už ve čtvrtek jsme informovali o dopravní nehodě, při které opilý řidič dodávky smetl chodce na přechodu na Klatovské třídě v Plzni. Ten si ovšem také počínal neopatrně, neboť podle zprávy PČR vstoupil do vozovky těsně před přijíždějící automobil v místě, kde probíhají stavební práce a přechod je uzavřený. Záchranáři pak středně těžce zraněného muže, který střet a následně hrůzostrašný pád přežil, transportovali na urgentní příjem ve FN Plzeň,“ uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Bohatá na nehody byla podle jeho slov i noc z pátku na sobotu. Řidiči bourali, zejména během deštivého počasí, na Rokycansku, nedaleko Čemín a také poblíž Ejpovic. Záchranáři je naštěstí s lehčími zraněními ošetřili a transportovali do nemocnic.

Vážná dopravní nehoda si vyžádala život řidiče osobního vozu. K tragické události došlo u dálničního tunelu Valík za Plzní ve směru na Prahu. Podle informací od policie narazil vůz do betonového bloku. Řidič, který nebyl připoután, vlivem nárazu...

K nejtragičtější nehodě, při které opět vyhasl lidský život, došlo v sobotu v podvečer na dálnici D5 u tunelu Valík. „Čtyřiašedesátiletý cizinec se svým osobním automobilem narazil do dálničního tělesa, náraz ho katapultoval a po dlouhém pádu skončil s devastujícím poraněním na vozovce na začátku tunelu, kde na místě zemřel. Jak posléze policisté zjistili, muž jel po dálnici nepřipoutaný bezpečnostními pásy,“ upozornil Sladký.

Téměř ve stejnou dobu pak záchranáři vyráželi společně s ostatními složkami IZS na silnici z Kozolup do Města Touškova. Zde silně opilý jedenatřicetiletý řidič přerazil s vozidlem sloup veřejného osvětlení, převrátil se, zdemoloval rozvaděč a nakonec vlétl do místního zahradnictví. Se štěstím utrpěl jen lehčí zranění a záchranáři ho transportovali na urgentní příjem FN Plzeň. Řidič měl v krvi přes tři promile alkoholu. Podle informací webu krimi-plzen jde o zastupitele obce Čerňovice, který kandiduje i v nadcházejících komunálních volbách. Jeho průšvihem se bude zabývat i zastupitelstvo obce a rozhodne, zda provinilce nestáhnou z kandidátky. 

„Opět vás tedy nabádáme k opatrnosti, ať během posledních prázdninových dní nedojde k dalším tragédiím,“ dodal Vítězslav Sladký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, auto vletělo do dvora, převrácené na boku, smrtelná nehoda, nárůst počtu vážných nehod, havárie, Dnešice, Plzeňský kraj, úraz, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Stodská nemocnice, a.s., Citroën Berlingo, Domažlická nemocnice, a.s., dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto vletělo do dvora domu a přistálo na boku. Záchranáři upozorňují na alarmující nárůst vážných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.