Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

U nechvalně proslulé odbočky se zranilo pět osob při střetu osobáku s náklaďákem

, aktualizováno 24. srpna 2022, 11:10

Pět osob se zranilo při ranní nehodě na jižním Plzeňsku, kde se srazil osobní automobil s nákladním. Lidé utrpěli zranění od lehčích až po středně těžké. Současně zasahovali záchranáři jen nedaleko u další nehody, kde se střetl osobák se skútrem. Jeho řidička utrpěla těžké zranění.

První nehoda se stala na silnici I/20 u nechvalně proslulé odbočky na obec Klášter nedaleko od Nepomuku. „Jednu zraněnou osobu jsme museli z havarovaného automobilu vyprostit. nichž jednu jsme vyprošťovali. Jen za poslední rok je to asi třináctá nehoda v tomto místě u níž jsme zasahovali,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.„Záchranáři transportovali z místa nehody čtyři muže s lehkými až středně těžkými zraněními na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

Cestující v osobním autě byli cizinci. Z dosavadního vyšetřování nehody vyplývá, že řidič vozu Škoda Octavia, který jel od Plzně na Nepomuk, nepřizpůsobil rychlost jízdy a přejel do protisměru, kde se srazil s kamionem. „Komunikace I/20 bude po dobu vyproštění nákladního vozidla přibližně tři hodiny uzavřena. Objízdná trasa je stanovena přes Skašov a Letiny. Provoz je v místě dopravní nehody je zatím řízen kyvadlově,“ doplnila mluvčí policie Eva Červenková. Dopravní situaci v místě komplikuje i fakt, že v nedalekém Nepomuku se tvoří další kolony vozidel vzhledem k tomu, že je tam rozkopaný průtah městem a jezdí se jen v jednom pruhu. 

Výjezd záchranářů i hasičů si vyžádala i další nehoda, která se stala ve stejnou dobu rovněž na jižním Plzeňsku v nedalekých Nezvěsticích. Tam narazil osobní automobil do skútru, který řídila žena. Čtyřiasedmdesátiletá řidička utrpěla při nehodě středně těžké zranění a záchranáři ji transportovali na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Plzni. Policie hlásí, že v místě nehody se tvoří kolony.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, střet osobáku s náklaďákem, nebezpečná odbočka, nechvalně známá odbočka, havárie, úraz, automobil, Plzeňský kraj, Nepomuk, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Plzeň, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nechvalně proslulé odbočky se zranilo pět osob při střetu osobáku s náklaďákem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.