Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Plzeňském kraji sedmý týden zlevňují pohonné hmoty o desítky haléřů, nejlevněji se tankuje v Plzni

Už sedmý týden v Plzeňském kraji zlevňují pohonné hmoty o desítky haléřů. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Plzeňského kraje prodává v průměru za 40,51 Kč, před týdnem byl o 1,31 koruny dražší. O 98 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 42,38 Kč. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

V Plzeňském kraji je aktuálně nejlevnější benzin v okrese Plzeň-město, kde stojí v průměru 39,65 Kč litr, což je za týden o 1,24 koruny méně. Nafta je aktuálně nejlevnější na severu Plzeňska, litr tam prodávají průměrně za 41,56 Kč, což je o 99 haléřů méně něž minulou středu. Nejdražší paliva jsou aktuálně na Tachovsku, kde stojí litr benzinu průměrně 42,20 koruny, což je od minulé středy pokles o 1,24 koruny.. Nafta tam zlevnila o 88 haléřů na průměrných 44,06 koruny za litr.

Motorová paliva jsou v době pokračující ruské invaze na Ukrajinu stále drahá. Benzin je teď v regionu o 6,60 Kč/l dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili v průměru o 10,71 Kč/l méně.

Také v celé ČR pohonné hmoty za týden opět zlevnily, a to více než o korunu. Průměrná cena benzinu se poprvé od začátku března dostala pod 41 korun. Natural 95 se v průměru prodává za 40,66 Kč/l, což je o 1,33 koruny méně než minulou středu. Nafta zlevnila o 1,01 Kč na průměrných 42,44 Kč/l. Ceny pohonných hmot letos prudce vzrostly na přelomu února a března po začátku ruské invaze na Ukrajinu. V posledních týdnech ale klesají. Přesto zůstávají stále výrazně vyšší než před rokem.

Nejlevnější paliva natankují řidiči nyní ve Zlínském kraji. Litr benzinu je tam v průměru za 39,97 Kč, litr nafty za 41,89 Kč. Nejdražší jsou paliva v hlavním městě. Litr benzinu stojí v Praze průměrně 41,56 Kč, nafty 43,29 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pohonné hmoty, ceny paliva, nafta, benzín, ceny nafty, Plzeňský kraj, pohonné látky, motorová nafta, Plzeň, ruská invaze na Ukrajinu, okres Tachov, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji sedmý týden zlevňují pohonné hmoty o desítky haléřů, nejlevněji se tankuje v Plzni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.