Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do opravené Komenského ulice se mohli řidiči vrátit o měsíc dříve oproti původnímu plánu

O měsíc dříve oproti původnímu plánu se podařilo dokončit opravu Komenského ulice v Plzni. Opraven byl 670 metrů dlouhý úsek ulice i plocha pro parkování 115 vozidel. Za stavbu, na které se recykloval stavební materiál, město firmě zaplatí celkem 6,5 milionu korun včetně DPH.

„Doba provádění stavby byla stanovena na 60 dní, nicméně zhotovitel se zavázal tuto dobu zkrátit o více než polovinu. Zkrácení celkové doby opravy skoro o měsíc přivítají hlavně lidé, kteří v Komenského ulici bydlí. Město oceňuje i to, že se zde recykloval stavební materiál. Tím se snížil počet nákladních aut, která na stavbu přijížděla a odjížděla minimálně o polovinu,“ řekl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

Komenského ulice byla před opravou v katastrofálním stavu, asfalt byl popraskaný a tvořily se na něm výmoly a propadliny. V rámci stavby pracovníci firmy ofrézovali živičný kryt, který poté nahradili novým. Vyrovnali obruby vozovky a opravili přilehlá parkoviště. V nejbližších dnech se dokončí vodorovné dopravní značení. Město opravu Komenského ulice naplánovalo na stejnou dobu jako výstavbu 12 parkovacích míst typu K+R před 87. mateřskou školou, kterou investuje Městský obvod Plzeň 1. Tato stavba bude dokončena nejpozději do konce prázdnin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky Komenského ulice, oprava ulice, oprava vozovky, oprava, Plzeň, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do opravené Komenského ulice se mohli řidiči vrátit o měsíc dříve oproti původnímu plánu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.