Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Při tragickém střetu osobáku s kamionem zahynuli na dálnici D5 tři lidé, včetně dvou dětí

, aktualizováno 4. srpna 2022, 6:52

Tragická nehoda zcela ochromila ve středu v podvečer provoz dálnice D5 na úrovni Benešovic na Tachovsku. Srazil se tam osobní automobil s kamionem. O život přišli tři lidé, jeden dospělý a dvě děti. Další dva účastníci nehody utrpěli zranění. Provoz na dálnici se podařilo obnovit až před jednou hodinou ranní.

Podle prvotních informací z místa nehody měl kamion zřejmě prorazit svodidla a následně vjel na dálnici do protisměru, kde se střetl s osobním automobilem. Kamionu jedoucímu ve směru na Rozvadov údajně podle svědků explodovala pneumatika, obří stroj se stal neovladatelným a přeletěl středová svodidla, kde se postupně střetl se třemi osobními vozidly. Vlivem obrovského nárazu kamion zdemoloval zejména protijedoucí vůz Audi, ve kterém cestovala mladá rodina. 

„Nehoda se stala na 117. kilometru ve směru jízdy na Rozvadov, kde přejelo nákladní vozidlo do protisměru a srazilo se s jedoucim osobním vozidlem. Na místě zemřely tři osoby, jeden dospělý a dvě děti. Další dva lidé utrpěli zranění a byli z místa transportováni do nemocnice," informovala mluvčí policie Pavla Burešová. 

„Přibližně čtyřicetiletou ženu jsme transportovali letecky při vědomí se středně těžkými zraněními na emergency do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotín. Řidič kamionu utrpěl lehčí zranění a sanitka ho odvezla na akutní příjem do fakultní nemocnice. Dvě děti z osobního automobilu utrpěly zranění neslučitelná se životem. Stejně jako muž z osobáku, lékař na místě konstatoval jejich úmrtí," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. 

Dálnice D5 byla až do večerních hodin v místě dopravní nehody po dobu odstranění následků uzavřena v obou jízdních směrech. Zcela obnovit provoz se podařilo až před jednou hodinou ranní. Nehoda se stala ve středu před 17:00, před 23:00 otevřeli policisté směr z Plzně na Rozvadov a na Německo. Opačný směr z Rozvadova na Plzeň a Prahu zůstal v místě kolize ještě dvě hodiny neprůjezdný.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda na dálnici, dálnice D5, uzavřená dálnice, nehoda ochromila provoz dálnice D5, dálnice, úraz, automobil, Rozvadov, okres Tachov, Benešovice, Audi, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při tragickém střetu osobáku s kamionem zahynuli na dálnici D5 tři lidé, včetně dvou dětí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.