Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrusu nový most přes řeku Bradavu mají ve Spáleném Poříčí, už po něm mohou jezdit i automobily

Motoristé se už mohli vrátit na most přes řeku Bradavu ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku. Loni se starý, ale dopravně velmi důležitý most na silnici I/1 zdemoloval, od té doby se budoval zcela nový. Ten už průjezdný, ale zatím s omezeními.

„Původní most byl i s lávkou pro pěší zdemolován. Na jeho místě se vybudoval nový most a současně proběhla i úprava nábřežních zdí. Důvodem pro stavbu nového mostu bylo už nevyhovující prostorové uspořádání původního mostu. To způsobovalo značné dopravní komplikace, kdy jeho šířka neumožňovala například míjení dvou autobusů nebo nákladních vozidel. Po úplném dokončení stavebních úprav, které v rámci této akce probíhají by pak měl být tento problém vyřešen,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Po dobu výstavby nového mostu byl provoz veden kyvadlově po mostním provizoriu. To bude v příštím týdnu demontováno a práce se přesunou převážně do bezprostředního okolí mostu. „Provoz je nicméně v místě prací i nadále veden kyvadlově a řízen semafory. Pozitivní změnou nicméně je, že řidiči už mohou po přejetí mostu odbočovat do Republikánské ulice. V opačném směru z Republikánské ulice na most je nadále nutné respektovat zákaz vjezdu a použít stávající objízdnou trasu,“ informoval Adam Koloušek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky most, nový most, Spálené Poříčí, silnice I/19, Bradava, Plzeňský kraj, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrusu nový most přes řeku Bradavu mají ve Spáleném Poříčí, už po něm mohou jezdit i automobily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.