Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilí řidiči se postarali o celou řadu víkendových nehod, na Plzeňsku zaměstnávali všechny složky IZS

Řidiči bourající pod vlivem alkoholu zaměstnávali o víkendu všechny složky IZS. Jen v samotné Plzni hasiči, záchranáři a policisté vyjížděli ve třech případech k nehodám opilých motoristů. Už v pátek zasahovali u nehody poblíž Tlučné na Plzeňsku, kde byl jeden z jejích účastníků také pod vlivem alkoholu.

„Dvacetiletý řidič Škody Octavie jen v sobotu nad ránem po Plzni a na kruhovém objezdu vyjížděl směrem na Sulkov, kde na komunikaci I/26 nezvládl řízení a s vozidlem narazil do svodidel. Při dopravní nehodě nedošlo ke zraněni osob. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 1,56 a opakovaně 1,51 promile alkoholu. Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informovala o nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

Další opilci havarovali v sobotu večer a v neděli v časných ranních hodinách. Třicetiletý motorista jel ve 21.20 hodin se Škodou Octavia, na křižovatce ulic Mikulášská, Železniční a U Trati nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem narazil do sloupu. Dechová zkouška byla u muže s výsledkem měření 2,36 a opakovaně 2,44 promile alkoholu.

K další nehodě vyjížděli policisté na Zábělskou ulici, kde jedenadvacetiletý řidič Audi A4 v neděli ve 4.40 ráno narazil do betonové podezdívky. Provedená dechová zkouška byla 2,22 promile alkoholu. Škoda činí 50 tisíc korun. Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spácháni přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V pátek zasahovali policisté a záchranáři u nehody, která se stala na silnici II/205 nedaleko od Tlučné. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že třiatřicetiletá řidička vozu značky Audi za Tlučnou při odbočování vlevo, nedala přednost protijedoucímu vozidlu Honda Civic. Po střetu bylo vozidlo Honda odhozeno na projíždějící vozidlo Seat Ibiza. Při dopravní nehodě se zranil pětatřicetiletý řidič Hondy, u kterého bylo zjištěno i požití alkoholu. Dechovou zkouškou byla zjištěna hladina jedna promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, alkohol za volantem, opilý řidič, havárie, alkohol, Plzeňský kraj, Tlučná, Plzeň, dechová zkouška, Škoda Octavia, Honda, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí řidiči se postarali o celou řadu víkendových nehod, na Plzeňsku zaměstnávali všechny složky IZS  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.