Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Rychle jedoucí kamion nezvládl předjíždění na dálnici D5 a skončil ve svodidlech. Škoda je 1,4 milionu

Škodu vyčíslenou na 1,4 milionu korun způsobil na svém kamionu značky Volvo řidič, který havaroval na 131. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. Nehoda se stala v okamžiku, kdy kamion předjížděl jiné vozidlo.

Pětašedesátiletý muž projížděl s nákladní soupravou tvořenou tahačem tovární značky Volvo s návěsem tovární značky Schwarzmüller po dálnici D5. „V prostoru 131. kilometru jel v levém jízdním pruhu z důvodu předjíždění pomaleji jedoucí nákladní soupravy jedoucí v pravém jízdním pruhu. Přitom nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, vyjel vlevo do travnatého středového pásu, kde se levou částí střetl se středovým dvojitým kovovým svodidlem. Po tomto střetu se nákladní souprava otočila o 180 stupňů a došlo ke střetu zadní částí návěsu s krajovým kovovým svodidlem,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Po dopravní nehodě zůstala stát nákladní souprava v levém jízdním pruhu svou přední částí otočená do protisměru. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Při dopravní nehodě vznikla na nákladní soupravě škoda za 1,4 milionu korun. Z vozidla po kolizi unikla motorová nafta, která následně znečistila dálniční kanalizaci a také dálniční usazovací nádrž, čímž vznikla další, dosud nevyčíslená škoda.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda kamionu, kamion narazil do svodidel, poškozený kamion, dálnice D5, dálnice, Volvo Cars, Praha, Schwarzmüller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychle jedoucí kamion nezvládl předjíždění na dálnici D5 a skončil ve svodidlech. Škoda je 1,4 milionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.