Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič s vozem značky Porsche vyletěl ve vysoké rychlosti ze silnice, těžce zranil sebe i svého spolujezdce

Ve vysoké rychlosti vyletěl ze silnice řidič vozu značky Porsche a havaroval. Při nehodě se těžce zranil řidič i jeho spolujezdec. Na místě zasahovala i letecká záchranná služba. Sportovní vůz vjel do příkopu, převrátil se přes střechu a pak ho náraz odmrštil zpět na vozovku. Škoda způsobená na vozidle se odhaduje předběžně na půl milionu korun.

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Lhotka a Hubenov na severním Plzeňsku v úterý ve 22.20 hodin. „Pětatřicetiletého muže jsme letecky transportovali ve vážném stavu na emergency do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Pozemní cestou záchranáři převezli dvaatřicetiletého muže na urgentní příjem do stejné nemocnice. Muž byl při vědomí a utrpěl středně těžká poranění,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Pětatřicetiletý řidič jel s vozidlem značky Porsche od obce Lhotka ve směru na obec Hubenov. Na přímém úseku před Hubenovem po projeti pravotočivé zatáčky řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde havaroval v silničním příkopu. Odtud se vozidlo odmrštilo zpět na komunikaci, kde zůstalo stát,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Dechová zkouška nebyla s ohledem na zranění provedena, řidiči byla odebrána krev. Vzniklou škodu policisté odhadli na půl milionu korun.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky nehoda, Porsche, těžké zranění, Letecká záchranná služba, severní Plzeňsko, silnice, Hubenov, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeňský kraj, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič s vozem značky Porsche vyletěl ve vysoké rychlosti ze silnice, těžce zranil sebe i svého spolujezdce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.