Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Turistům při cestování po Plzeňsku a Bavorsku postačí jedna jízdenka

Plzeňský kraj a příhraniční oblasti Bavorska mohou zájemci procestovat s jednou jízdenkou. Platit bude pro autobusovou i vlakovou dopravu. Dohodlo se na tom vedení Plzeňského kraje se zástupci partnerské oblasti Horní Falce a Dolního Bavorska. Pilotní projekt odstartuje 4. června a potrvá do poloviny září letošního roku. Celodenní jízdenka vyjde pro jednotlivce na 240 korun, skupinová jízdenka bude zhruba o stovku dražší.

„V případě českých cestujících půjde o jednodenní přestupní jízdenku nazvanou Turista Plzeňskem a Bavorskem, díky které se lidé nebo skupiny budou moci prakticky volně pohybovat po Plzeňském kraji a příhraniční části Bavorska. Zakoupit ji bude možné standardně jako jakoukoli jinou jízdenku v našich autobusech nebo vybraných vlacích,“ upřesnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek (STAN).

Obě strany budou uznávat jízdní doklady mezi okresy Regen, Cham a Plzeňským krajem, informoval hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti). Zmíněná celodenní jízdenka vyjde jednotlivce na 240 korun, skupinová bude stát 360 korun. Zatím jde o pilotní projekt, který je připraven na období od 4. června do 25. září s tím, že následně si obě strany vyhodnotí, jak moc byl nápad úspěšný.

Česko-bavorské vztahy na podzim oslavily kulaté jubileum. Oslavy dvacátého výročí spolupráce mezi Plzeňským krajem, Horní Falcí a Dolním Bavorskem se kvůli dřívějším omezením nekonaly. Vedení obou regionů je proto chystá uspořádat letos v září. „Aktuální situace na Ukrajině nám ukazuje, jak důležité je mít dobré vztahy se svými sousedy, proto si velmi vážíme naší spolupráce, kterou i nadále chceme podporovat a utužovat,“ dodal předseda Krajského zemského sněmu Horní Falce Franz Löffler.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda.cz

Štítky doprava, železniční doprava, příhraničí, turistika, Bavorsko, Česko-bavorské vztahy, Plzeňský kraj, Dolní Bavorsko, Horní Falc, Pavel Čížek, Starostové a nezávislí, Rudolf Špoták, Česká pirátská strana, Franz Löffler, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistům při cestování po Plzeňsku a Bavorsku postačí jedna jízdenka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.