Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Auto s řidičkou i dítětem se převrátilo na střechu a spadlo do potoka. Vozidlu špatně fungovaly brzdy

Osobní automobil značky Škoda Fabia vyletěl ze silnice do příkopu, kde se převrátil na střechu a následně spadl do potoka. Uvnitř vozidla cestovala šestadvacetiletá žena s nezletilým chlapcem. Oba skončili v péči záchranářů. Motoristka doplatila na špatně fungující brzdy u svého vozidla.  

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ráno na silnici u obce Stráž na Tachovsku. „Z místa jsme transportovali do Plzeňské fakultní nemocnice ženu s chlapcem, oba utrpěli lehčí zranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Z automobilu unikly do potoku provozní kapaliny. Únik hasiči podle informací mluvčího Petra Poncara zlikvidovali sorpčním hadem a sorbentem. Automobil pak vyprostili zpět na silnici pomocí jeřábu.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že na rovném úseku komunikace nezvládla řidička na mokré vozovce řízení. S autem vyjela do protisměru a havarovala v silničním příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Vzniklá škoda se odhaduje na pět tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Daleko závažnější je ale skutečnost, že motoristka vyrazila se svým vozidlem na silnici i přesto, že kvůli špatné funkčnosti brzd nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, auto v potoce, zraněné dítě, nefunkční brzdy, zraněná řidička, únik kapalin, sorbent, potok, silnice, střecha, Škoda Fabia, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Tachov, Stráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto s řidičkou i dítětem se převrátilo na střechu a spadlo do potoka. Vozidlu špatně fungovaly brzdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.