Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Vítr zvedl za jízdy kapotu auta a řidič následně havaroval, záchranáři museli ošetřit tři zraněné děti

Silný poryv větru otevřel za jízdy víko motoru a řidič škodovky rázem přišel o výhled z vozu. Z toho důvodu přejel s autem do protisměru a srazil se s protijedoucím BMW. K nehodě došlo na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Domažlice a Kdyně.

Silný vítr má na svědomí první zraněné, kterými jsou bohužel tři děti. „Dvaadvacetiletému řidiči vozidla Škoda Octavia jedoucímu od Kdyně na Domažlice se podle jeho tvrzení vlivem silného větru za jízdy otevřelo víko motoru. Z toho důvodu přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem BMW 318, které řídila čtyřiatřicetiletá řidička. Při dopravní nehodě došlo ke zranění tří spolujedoucích dětí z vozidla, které byly převezeny do nemocnice k ošetření,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Přítomnost alkoholu u obou řidičů vyloučila provedená dechová zkouška. Škoda na vozidle Škoda Octavia byla vyčíslena na 30 tisíc korun, na vozidle BMW na 50 tisíc korun. Nehodou se nadále zabývají dopravní policisté.

Pět stovek výjezdů mají od včerejší noci na kontě hasiči napříč krajem. Nejčastěji se jedná o popadané stromy, utržené plachty nebo například poškozené autobusové zastávky. Nejhorší situace je v pohraničí. Bez elektřiny se ocitly tisíce domácností.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, vítr, Domažlice, Kout na Šumavě, Kdyně, policie, BMW, Škoda Octavia

Vítr zvedl za jízdy kapotu auta a řidič následně havaroval, záchranáři museli ošetřit tři zraněné děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.