Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motoristka se zákazem řízení měla v krvi přes dvě promile alkoholu, na rovině se srazila s autem v protisměru

Přes dvě promile alkoholu měla v krvi čtyřiatřicetiletá řidička, která havarovala se svým vozem značky Opel Astra na silnici I/26 mezi Holýšovem a Stodem na jižním Plzeňsku. Žena vjela do protisměru, kde se střetla s vozem značky Renault Espace, který rovněž řídila motoristka. Přítomnost alkoholu v krvi řidičky potvrdily opakované rozbory a žena teď čelí obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Nehoda se stala na rovném úseku komunikace, řidička přejela do protisměru, kde se levou částí vozidla střetla s levou zadní částí protijedoucího osobního automobilu značky Renault. Následně vyjela vlevo mimo pozemní komunikaci, kde narazila do křoví a s vozidlem se přetočila přes střechu. Vozidlo pak zůstalo ležet na levém boku v lese,“ popsala nehodu mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Při nehodě se lehce zranila řidička, která nehodu zavinila. Ženu převezli záchranáři do Stodské nemocnice, kde se podrobila lékařskému vyšetření i odběrů biologických materiálů. Následně byla propuštěna. Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že žena řídila vozidlo v době, kdy měla platný zákaz řízení všech motorových vozidel od měsíce května 2021 na 12 měsíců. Provedený rozbor krve u řidičky prokázal přes dvě promile alkoholu v krvi. Dopravní nehodou žena způsobila škodu přesahující částku 110 000 korun. Motoristka z druhého havarovaného vozidla vyvázla bez zranění.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda se zraněním, srážka osobáků, alkohol, opilá řidička, zákaz řízení, jižní Plzeňsko, havárie, Plzeňský kraj, Opel Astra, Renault Espace, Stod, Holýšov, Renault, Stodská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristka se zákazem řízení měla v krvi přes dvě promile alkoholu, na rovině se srazila s autem v protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.