Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Devatenáctiletý řidič narazil s plně obsazeným autem do betonové propusti, jedna žena bojuje o život

, aktualizováno 9. ledna 2022, 15:20

Všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby, zasahovaly dopoledne u vážné nehody osobního automobilu. Ten havaroval na severním Plzeňsku na silnici I/20 poblíž nechvalně známé křižovatky s odbočkou na Hunčice. Auto se čtyřčlennou posádkou vyletělo ze silnice a narazilo do betonové propusti. Další vážná nehoda se pak stala odpoledne mezi obcemi Pocínovice a Semněvice na Domažlicku, kde se srazily dva osobní automobily. Čtyři lidé se zranili.

„Velmi vážné zranění utrpěla při nehodě osmašedesátiletá žena. Leteckou cestou ji záchranáři transportovali do plzeňské fakultní nemocnice na oddělení emergency. Další tři pasažéři vyvázli bez zranění a ponechali jsme je na místě,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Jednalo se o zranění hlavy. „Devatenáctiletý řidič jel s vozidlem tovární značky Toyota po komunikaci I/20 ve směru od Plzně na Úněšov. Asi 500 metrů za křižovatkou Hunčice podle všeho nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky, dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu. Tam narazil do betonové propusti,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Ivana Jelínková. V době dopravní nehody ve vozidle cestovali další tři cestující. Policisté na místě vyloučili u řidiče alkohol dechovou zkouškou.

Druhá vážná nehoda se stala na Domažlicku

Mezi obcemi Semněvice a Pocínovice se srazily dva autombily krátce před 14. hodinou. Záchranáři z místa střetu transportovali do fakultní nemocnice na akutní příjem ženu se středně těžkými zraněními. Dva muži vyvázli s lehčími zraněními a záchranáři je  odvezli do Stodske nemocnice. Řidičku transportovali záchranáři také s lehčími zraněními do Domažlické nemocnice.

„Sedmačtyřicetiletý řidič Škody Octavie jel ve směru na Horšovský Týn. Proti němu jela s vozem značky Mazda pětadvacetiletá motoristka. Řidič octavie dle všeho nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu a došlo ke střetu," uvedla k nehodí mluvčí policie. Rovněž i v tom případě alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZSPK

Štítky těžké zranění, nehoda, hasiči, zraněná žena, nehoda se zraněním, severní Plzeňsko, vrtulník, letecká záchranná služba, náraz do propusti, úraz, okres Domažlice, Semněvice, Hunčice, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Toyota, Mazda, Škoda Octavia, sil

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Devatenáctiletý řidič narazil s plně obsazeným autem do betonové propusti, jedna žena bojuje o život  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.