Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Opilá řidička pod vlivem drog a se zákazem řízení smetla druhou motoristku jedoucí v protisměru

Dva osobní automobily se srazily mezi Stodem a Holýšovem na jižním Plzeňsku. V obou případech seděly za volanty vozidel řidičky. Ale jen jedna z nich byla pod vlivem alkoholu, omamných látek a navíc má soudní zákaz řízení.  

„Nehoda se stala v pátek večer, kdy jela třiatřicetiletá žena z Holýšovska s vozidlem značky Opel Astra po silnici ve směru od Holýšova na Stod. Přejela do protisměru, kde s vozidlem narazila do levé zadní části vozidla značky Renault Espace. Po nárazu zůstalo vozidlo značky Renault na komunikaci. S vozidlem Opel řidička vjela mimo komunikaci, kde zůstalo převrácené na boku,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

„Třiatřicetiletá žena měla dechovou zkoušku s výsledkem měření 2,25 a opakovaně 1,93 promile alkoholu a test na návykové látky pozitivně reagoval na amfetamin a metamfetamin. Žena byla převezena do zdravotnického zařízení ve Stodě, kde bylo provedeno lékařské vyšetření i odběry biologických materiálů a propuštěna,“ uvedla mluvčí Ladmanová.

Dále policisté zjistili, že řidička porušila trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel, který má platný od měsíce května 2021 na 12 měsíců. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení při podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Řidičku z druhého havarovaného vozidla převezli záchranáři také do nemocnice, žena ale utrpěla zranění s nutností hospitalizace.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda se zraněním, srážka osobáků, alkohol, opilá řidička, zákaz řízení, test na drogy, jižní Plzeňsko, drogy, Stod, Holýšov, Plzeňský kraj, Renault, Opel, Opel Astra, Renault Espace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička pod vlivem drog a se zákazem řízení smetla druhou motoristku jedoucí v protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.