Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Náklaďák zdemoloval betonovou zastávku i s mužem, který byl zrovna uvnitř. Ten drtivý náraz nepřežil

, aktualizováno 11. listopadu 2021, 14:41

Betonovou zastávku u silnice I/27 totálně zdemoloval dnes dopoledne nákladní automobil, který náhle vyjel ze své trasy. Uvnitř zastávky bohužel čekal jeden muž. V troskách na místě zahynul. Řidič nákladního vozidla utrpěl středně těžké zranění. Před nehodou se plně nevěnoval řízení.

Nehoda se stala kolem desáté hodiny na hlavním silničním tahu Plzeň – Klatovy u odbočky na Chlumčany. Nákladní automobil vyjel ze silnice, najel na trávník a následně doslova smetl autobusovou zastávku i s čekajícím mužem.

Tělo muže zůstalo po nehodě zaklíněné pod nákladním automobilem a bylo třeba ho nejprve vyprostit. Mluvčí policie Eva Červenková uvedla, že se muže nepodařilo zachránit ani přes okamžitě poskytnou pomoc záchranářů. Na místě teď probíhá vyšetřování tragédie. Policisté objasňují okolnosti nehody.

„Záchranáři z místa nehody transportovali pětašedesátiletého muže se středně těžkým zraněním na urgentní příjem FN Plzeň. U osmapadesátiletého muže musel náš lékař přes veškerou snahu konstatovat exitus," informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.  

„Dle prvotních informací se řidič nákladního vozidla plně nevěnoval řízení, vyjel vpravo mimo svůj jízdní pruh, kde došlo ke střetu s osobou, která čekala v prostoru autobusové zastávky na odvoz. U řidiče přítomnost alkoholu vyloučila provedená dechová zkouška. Na místo nehody byl přivolán soudní znalec z oboru dopravy a také koroner. U zemřelého bude nařízena soudní pitva," uvedla k nehodě mluvčí policie Eva Červenková. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, tragická nehoda, zdemoloval zastávku, nehoda nákladního vozu, záchranná služba, nákladní automobil, havárie, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy, Chlumčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklaďák zdemoloval betonovou zastávku i s mužem, který byl zrovna uvnitř. Ten drtivý náraz nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.