Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seniorka (80) si spletla brzdu s plynem a přistála na střeše na poli, další motoristku uvěznila betonová zábrana

Hned dvě řidičky osobních automobilů v Plzeňském kraji skončily po řidičských karambolech mimo silnici. Jedno vozidlo přistálo na střeše na okraji pole, když si řidička spletla brzdu s plynem. Druhá motoristka nedala přednost v jízdě a její auto uvěznila betonová zábrana.

„Osmdesátiletá řidička Škody Fabie vjížděla z vedlejší silnice na hlavní do křižovatky mezi obcemi Staňkov, Křenovy a Ohučov. Při jízdě si v prostoru křižovatky spletla brzdový pedál s plynovým, přejela silnici I/26, vjela do silničního příkopu, kde s vozidlem havarovala. Při havárii se auto převrátilo na střechu,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Seniorka za volantem vyvázla z hrozivě vypadající nehody zázračně jen s lehkým zraněním. Záchranáři ji převezli do nemocnice. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Na osobním automobilu Škoda Fabia vznikla škoda ve výši 60 tisíc korun.

Další nehoda se stala na křižovatce sjezdu na Dobřany ze silnice I/27 ve směru jízdy na Přeštice. „Pětačtyřicetiletá řidička osobního vozidla tovární značky Volkswagen jela po hlavní komunikaci ve směru od silnice II/180 na obec Šlovice a nedala přednost v jízdě zprava přijíždějícímu vozidlu Ford Mondeo, které řídila jednapadesátiletá řidička. Po střetu obou vozidel najel Volkswagen na betonové zábrany, kde následně uvízl,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

I v tomto případě alkohol byl u obou řidiček vyloučily provedené dechové zkoušky. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 185 tisíc korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda osobáků, střet osobních vozidel, nehoda se zraněním, seniorka za volantem, auto na střeše, silnice, střecha, havárie, Plzeňský kraj, Škoda Fabia, Volkswagen, Staňkov, Křenovy, Ohučov, Dobřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka (80) si spletla brzdu s plynem a přistála na střeše na poli, další motoristku uvěznila betonová zábrana  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.