Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tramvaj po střetu odmrštila osobák s nepozornou řidičkou až na chodník před vchod do obchodu

Hrozivě vyhlížející nehoda se stala u Anglického nábřeží v centru Plzně, kde řidička osobního automobilu nedala přednost tramvaji. Ta po střetu vůz odmrštila na chodník přímo před vchod do obchodu s německými potravinami. Jen díky obrovskému štěstí nebyl na tomto jinak velmi frekventovaném místě zraněn žádný chodec.

Sedmdesátiletá řidička vozu značky Hyundai nedala v Pražské ulici přednost tramvaji linky číslo 1, která přijížděla ze Slovan do centra. Tramvaj vozidlo doslova katapultovalo z ulice na chodník. Na místo okamžitě vyjížděly všechny složky IZS.

Podle svědectví několika pasažérů z tramvaje se na chdníku v místě nehody nacházeli čtyři chodci. Ti prý stačili na poslední chvíli před odraženým automobilem uskočit. 

V péči záchranářů tak nakonec skončila jen řidička osobáku. „Žena utrpěla lehčí zranění a byla převezena k ošetření do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Policisté u zraněné motoristky provedli zkoušku na alkohol, která měla negativní výsledek.  

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš, HZS PK

Štítky nehoda tramvaje, srážka tramvaje s osobákem, zraněná řidička, složky IZS, chodník, Plzeň, Hyundai, Plzeň 2-Slovany, obchod, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj po střetu odmrštila osobák s nepozornou řidičkou až na chodník před vchod do obchodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.