Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motorista havaroval s autem bez sjednaného povinného ručení, nehoda se mu pořádně prodraží

S autem převráceným na střechu skončil po ranní nehodě osmadvacetiletý řidič na silnici mezi obcemi Šťáhlavy a Starý Plzenec na jižním Plzeňsku. Motorista nezvládl na mokré vozovce průjezd zrádnou zátočinou, která už zažila celou řadu dalších nehod. Pro řidiče bude mít havárie nepříjemnou finanční dohru, vozidlo totiž nemělo povinné ručení.

„Motorista jel se svým vozem značky Renault po silnici III/180 ve směru od obce Šťáhlavy na Starý Plzenec. Asi 500 metrů za obcí Šťáhlavy nepřizpůsobil svou rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu vozovky. V levotočivé zatáčce se s vozem dostal do neřízeného smyku, vyjel vpravo mimo komunikaci, havaroval a převrátil se na střechu,“ popsala nehodu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na místo vyjely všechny záchranné složky. Řidič nebyl po nehodě zraněn a nikdo jiný se ve vozidle nenacházel. Policisté u řidiče na místě vyloučili požití alkoholu provedenou dechovou zkouškou. Dále policisté na místě zjistili, že vozidlo nemělo zákonné pojištění.

„Lidé, kteří podobným způsobem riskují a nemají sjednaná pojištění, si nejspíš ani neuvědomují, do jakých částek se mohou způsobené škody vzniklé v souvislosti s provozování automobilu vyšplhat. V souvislosti s tímto případem upozorňujeme každého řidiče, který si od svého známého vozidlo půjčuje, aby se přesvědčil, že automobil má opravdu vše, co pro jeho užívání zákon nařizuje,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky nehoda, nehoda osobáku, nehoda bez zranění, povinné ručení, havárie, Šťáhlavy, Starý Plzenec, Plzeňský kraj, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorista havaroval s autem bez sjednaného povinného ručení, nehoda se mu pořádně prodraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.