Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Velké komplikace čekají motoristy na silnici I/27, do Klatov a opačně se jede jen po složité objížďce

Nemalé dopravní komplikace čekají motoristy na silnici I/27 na příjezdu do Klatov od Plzně a stejně tak i v opačném směru. Na okraji Klatov se opravuje most, komunikace je zcela uzavřená a řidiči na této velmi frekventované komunikaci musí počítat se složitou, asi desetikilometrovou objízdnou trasou. A na stejné silnici začne od pondělí 20. září oprava povrchu vozovky na průtahu obce Štěpánovice. Jde o první obec od Klatov ve směru na Plzeň.  

„Na silnici I/27 (ulice Plzeňská) je na výjezdu z města Klatovy úplná uzavírka komunikace, a to kvůli stavebním pracím při opravě mostu ev. č. 27-094. Během stavebních úprav na mostě dojde ke kompletní výměně elastomerových ložisek a zřízení nových opěrných úhlových zídek. V rámci akce bude také opravena protikorozní ochrana mostu,“ uvedl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Po dobu trvání kompletní uzavírky, která potrvá až do 31. října, musejí řidiči využít obousměrné objízdné trasy po komunikacích I/22, II/185 a II/186. Objízdná trasa vedená obousměrně: od křiž. I/27 (ul. Plzeňská) x II/186 (ul. Štěpánovická) směr Tajanov - po křiž. II/186 x II/185 (ul. Dr. Sedláka) směr Kal – po křiž. II/185 x I/22 směr Beňovy – po křiž. I/22 (ul. Domažlická) x I/27 (ul. Tyršova) v obci Klatovy – po I/27 (ul. Plzeňská) – po křiž. I/27 x II/186(ul. Dobrovského) – po křiž. I/27 x II/191 (ul. K letišti) – po křiž. I/27 x III/11766 směr Točník. 

Další komplikace čeká motoristy ve Štěpánovicích

Těsně před sjezdem na zmíněnou objízdnou trasu u Klatov budou řidiči od pondělí zdolávat další překážku přímo v obci Štěpánovice. „V rámci akce I/27 Štěpánovice – průtah, dojde k obnově asfaltového souvrství vozovky v obci a ke sjednocení šířkového uspořádání silnice mezi obrubníky. Úpravou projdou také autobusové zálivy a chodníky na území obce. Součástí stavby jsou dále středové dělící ostrůvky, které se vybudují na příjezdu i výjezdu z obce. Důvodem pro instalaci středových ostrůvků je regulace vjezdové rychlosti vozidel na území obce a zvýšení bezpečnosti ve Štěpánovicích,“ vysvětlil Koloušek.

V letošním roce se v tomto rekonstruovaném úseku provedou pouze práce na pokládce nové kanalizace a vodovodu v chodníku. Stavební úpravy vozovky se plánují až na příští rok. „Práce zde budou probíhat za částečné uzavírky komunikace, kdy bude doprava okolo pracovních míst vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Práce jsou v letošním roce plánované do 31. října. Jedná se o stavební akci za 25, 5 milionů korun bez DPH,“ dodal Adam Koloušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky silnice, oprava, ŘSD, I/27, objízdná trasa, Štěpánovice, Klatovy, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězslav Jura

Roboše v oranžových vestách viděti,neštěstí míti.

Neděle, 19. září 2021, 07:48Odpovědět

Velké komplikace čekají motoristy na silnici I/27, do Klatov a opačně se jede jen po složité objížďce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.