Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vlak na přejezdu zdemoloval dodávku s neopatrným cizincem za volantem, viník způsobil velmi vysokou škodu

Policisté ukončili vyšetřování vážné květnové nehody na železnici, kdy na přejezd u Běšin na Klatovsku vjel řidič s dodávkou přímo před vlak. Osobní vlak dodávku smetl z přejezdu a odmrštil stranou na reléový domek. Řidič utrpěl těžké zranění a vedle svého auta, a vlaku poškodil ještě drážní zařízení.  

„Pětapadesátiletý cizinec žijící v Klatovech je stíhaný za poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Poškozením drážního zařízení došlo k jeho vyřazení z provozu a vzniklá škoda činí 1,7 milionu korun, na vlaku vznikla škoda za 146 600 korun," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Nehoda se stala v okamžiku, kdy řidič vozidla značky VW Multivan jel po silnici I/27 a odbočoval na silnici II/171 směrem na obec Běšiny. Při přejíždění železničního přejezdu bez závor přehlédl a přeslechl světelná a zvuková znamení zabezpečovacího zařízení i vlak jedoucí ve směru od Klatov na Sušici.

Řidič vjel s vozidlem na přejezd a projíždějící vlak narazil čelní částí do levého boku vozidla. Náraz vozidlo odhodil na reléový domek stojící u železničního přejezdu, který slouží k ovládání světelných signálů a výstražných zvuků.

Mluvčí krajských záchranářů uvedla, že řidič dodávky utrpěl středně těžká zranění a při vědomí jej sanitka převezla do Klatovské nemocnice. Cestující z vlaku vyvázli bez újmy a hasiči je evakuovali do přistavěného autobusu. Nehoda dočasně zastavila provoz na lokální trati.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda na přejezdu, srážka s vlakem, zraněný řidič, Běšiny, okres Klatovy, Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s., Volkswagen Multivan, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak na přejezdu zdemoloval dodávku s neopatrným cizincem za volantem, viník způsobil velmi vysokou škodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.