Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Vlek náklaďáku vyjel v zatáčce do protisměru, kde po nárazu doslova sešrotoval terénní auto

, aktualizováno 25. srpna 2021, 7:00

Terénní pickup značky Toyota doslova sešrotoval protijedoucí kamion, jehož řidič, nezvládl průjezd zátočinou na mokré vozovce. Dva lidé se zranili, z toho jeden těžce. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Nehoda se stala u obce Zavlekov na Klatovsku.

„Po silnici I/22 jel šestačtyřicetiletý muž ze Strakonic s vozidlem značky Mercedes Benz s připojeným přívěsem, ve směru od Nalžovských Hor na Zavlekov. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky. Při projíždění pravotočivé zatáčky u křižovatky na obec Tužice se dostal přívěs do smyku. Přejel částečně do protisměru, kde v uvedenou dobu projížděl řidič s vozidlem značky Toyota,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Po střetu se terénní vozidlo odrazilo mimo komunikaci, pokračovalo ještě několik desítek metrů v jízdě po poli a zastavilo jen pár metrů od hladiny rybníka. Ze zdemolované kabiny vyprošťovali hasiči řidiče. „Letecká záchranná služba z místa nehody transportovala na urgentní příjem do fakultní nemocnice jedenačtyřicetiletého muže se středně těžkým zraněním. Pozemní záchranná služba převezla do Klatovské nemocnice pětačtyřicetiletou ženu. Ta utrpěla lehčí zranění,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

Dechové zkoušky na alkohol měly u obou řidičů negativní výsledek. Odhadnutá hmotná škoda činí 540 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda osobního automobilu, složky IZS, nehoda kamionu, Plzeňský, Klatovsko, Toyota, Zavlekov, okres Klatovy, Mercedes-Benz, Strakonice, Tužice, Andrea Divišová, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlek náklaďáku vyjel v zatáčce do protisměru, kde po nárazu doslova sešrotoval terénní auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.