Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Pozor, silničáři dnes zahajují opravy komunikace I/26 u hraničního přechodu Folmava na Domažlicku

V blízkosti hraničního přechodu Folmava na Domažlicku začíná dnešním dnem oprava komunikace I/26. Stavebními úpravami projde úsek na území obce Dolní Folmava dlouhý zhruba 1200 metrů, který začíná u meteohlásky Folmava a končí kruhovým objezdem před hraničním přechodem. Samotný kruhový objezd je také součástí stavby.

„Silnice v řešeném úseku vykazuje řadu závad jako ztrátu asfaltového tmelu, hloubkovou korozi, výspravy, výtluky a poškození okrajů vozovky u okružní křižovatky. Plánovanou opravou zde následně dojde k odstranění uvedených závad a také k prodloužení životnosti konstrukce silnice. Stavební práce budou zahrnovat například obnovu asfaltového souvrství vozovky, výměnu silničních obrub, úpravu odvodnění komunikace a také předláždění krajů okružní křižovatky,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Oprava se bude provádět za provozu a doprava povede jedním jízdním pruhem kyvadlově. „Pokud během stavebních úprav nedojde k neočekávaným událostem, měla by být oprava komunikace hotová do konce letošního roku. V případě nutnosti bude oprava dokončena po zimní technologické přestávce, která by probíhala od 1. 12. 2021 do 28. 2. 2022. Během zimní přestávky by však komunikace byla průjezdná oběma směry pouze s minimálním omezením,“ doplnil Adam Koloušek.   

Cena opravy vysoutěžená ve výběrovém řízení je 16,5 milionu korun bez DPH. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, ŘSD, Folmava, oprava, hraniční přechod, kruhový objezd, okres Domažlice, Dolní Folmava, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, silničáři dnes zahajují opravy komunikace I/26 u hraničního přechodu Folmava na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.