Počasí dnes22 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Dvacetiletý řidič nezvládl manévr. V převráceném autě se po nárazu do stromu zranili čtyři mladí lidé

Čtyři mladí lidé se zranili při nehodě osobního automobilu, který havaroval dnes odpoledne na silnici I/22 poblíž Koutu na Šumavě na Domažlicku. Havárie se stala na rovném úseku silnice, kde motoristé bourají velmi často. Vozidlo značky Ford Focus skončilo mimo vozovku, převrátilo se na střechu a narazilo do stromu.  

Nehoda nejprve zcela ochromila hlavní silniční tah Klatovy – Domažlice. Později policisté zavedli kyvadlový provoz. Hlavní příčinou havárie bylo pravděpodobně nedodržení bezpečné vzdálenosti a špatná reakce mladého řidiče na situaci, kdy vozidlo jedoucí před ním nečekaně zpomalilo.

„Dvacetiletý řidič osobního vozidla zřejmě nepřiměřeně zareagoval na situaci vzniklou v provozu, strhl řízení vpravo, kde v příkopu havaroval a přetočil vozidlo na střechu. Ve autě cestovali s řidičem další tři pasažéři. Všichni utrpěli zranění a převzali si je do své péče záchranáři. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Eva Červenková.

Mezi zraněnými byla vedle tří mladíků i patnáctiletá dívka. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda osobáku, nehoda se zraněním, mladý řidič, čtyři zranění, havárie, Ford Focus, okres Domažlice, Kout na Šumavě, Domažlice, Klatovy, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý řidič nezvládl manévr. V převráceném autě se po nárazu do stromu zranili čtyři mladí lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.