Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dopravu v Plzeňském kraji zkomplikují další dvě opravy silnic, které startují dnešním dnem

Hned dvě opravy komunikací, které si vyžádají omezení v dopravě zahajuje dnešním dnem Ředitelství silnic a dálnic ŘSD. V prvním případě to bude úprava autobusového zálivu zastávky Divadlo Alfa na silnici I/26 v Plzni na straně u nákupního centra Baumax ve směru z centra města. Druhá oprava bude na silnici I/22 na rozhraní okresů Domažlice a Klatovy.

„Stávající záliv zastávky u Divadla Alfa je využíván linkami městské hromadné dopravy a linkami osobní dopravy. Vzhledem k četnosti jednotlivých spojů a velikosti autobusového zálivu tak v současné době dochází k provozním problémům, které prodlužují dobu odbavení jak vozidel MHD, tak vozidel linkové osobní dopravy. Na základě požadavku Plzeňských městských dopravních podniků se rozhodlo o úpravě autobusového zálivu tak, aby dále nedocházelo k nepříjemným dopravním komplikacím,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.

Během stavebních úprav dojde k prodloužení nástupní hrany zastávky tak, aby bylo možné oddělení provozu městské hromadné dopravy a linkové osobní dopravy. Upraven bude vjezdový a výjezdový klín zastávky a proběhne nezbytná úprava odvodnění vozovky. Součástí úprav je i přeložka technické infrastruktury. Uspořádání jízdního pásu se úpravami prováděnými na zastávce nezmění.

„Během stavebních úprav může dojít k mezení provozu v jednom jízdním pruhu silnice I/26. Mimo pracovní dobu a dobu odpolední dopravní špičky, přibližně v rozmezí mezi 15 – 17 hodin, zůstanou pro řidiče oba jízdní pruhy průjezdné,“ řekl Koloušek.

Úpravu autobusové zastávky přijdou na zhruba 5,3 milionu korun bez DPH. Práce na místě se naplánovaly do první poloviny listopadu letošního roku.

Další oprava silnice je mezi obcemi Loučim a Libkov

Oprava na rozhraní okresů Klatovy a Domažlice se týká úseku silnice mezi obcemi Loučim a Libkov, kdy oprava povrchu vozovky na průtahu obce Libkov je součástí stavby. Kromě opravy asfaltového souvrství vozovky budou v rámci akce také upraveny krajnice a pročištěny příkopy. Opraveno bude vodorovné dopravní značení a také hospodářské sjezdy v celém řešeném úseku. Celková délka úpravy je zhruba 2,1 km.

„Oprava se bude provádět po polovinách za částečné uzavírky silnice. Provoz tak bude po dobu prací na vozovce veden jedním jízdním pruhem kyvadlově. Jde o zakázku za 14, 2 milionu korun bez DPH. Dokončení stavby je plánované v první polovině října letošního roku,“ dodal Adam Koloušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky oprava silnice, oprava zastávky, ŘSD, silnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeňský kraj, Divadlo Alfa, Domažlice, Klatovy, BauMax, Plzeň, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Plzeňském kraji zkomplikují další dvě opravy silnic, které startují dnešním dnem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.