Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zimní údržba silnic stála Plzeňský kraj 242 milionů, na komunikacích vznikly větší škody než v předchozí sezóně

Náklady na zimní údržbu silnic v sezóně 2020/2021 v Plzeňském kraji vyšplhaly na 242,3 milionů korun, což je o 58,8 milionu korun více, než v předešlém období. Na komunikacích II. a III. třídy, které jsou v majetku kraje se po letošní zimě projevily škody ve větším rozsahu, než tomu bylo v předešlých letech.

„Silničáři spotřebovali 5,024 milionů litrů solanky, 25 494 tun soli, 12 932 tun drti a 1 872 tun ostatního inertního posypu. V Plzeňském kraji udržuje Správa a údržba silnic Plzeňského kraje síť silnic II. a II. třídy dlouhou 4 481 km," informoval René Zeithaml z oddělení mediální komunikace Plzeňského kraje. 

Momentálně se na základě monitoringu a upřesněného plánu opravují celoplošně poškozené komunikace. Nejvíce poškozené komunikace byly například v úsecích Pačejov – Olšany, Číčov – Lučiště, Telice – Buková, průtah Lestkov, Výškovice – Teplá, průtah Potvorov.

„Vzhledem k nižšímu přidělenému rozpočtu a vyšším nákladům na současný průběh zimy předpokládáme jen dokončení již loni započatých akcí a nově realizaci jen nejnutnějších oprav nejpoškozenějších komunikací,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek (STAN).

Po skončení výběrových řízení, která momentálně probíhají, nově zahájí kraj stavby z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 392 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Správa a údržba silnic Plzeňského kraje

Štítky zimní údržba silnic, údržba silnic, zima, náklady na zimní údržbu, posyp, Plzeňský, silnice, Plzeňský kraj, Pavel Čížek, Starostové a nezávislí, Státní fond dopravní infrastruktury, Pačejov, Číčov, Lestkov, Potvorov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní údržba silnic stála Plzeňský kraj 242 milionů, na komunikacích vznikly větší škody než v předchozí sezóně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.