Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motorkář zahynul po nárazu do vleku s fekální cisternou taženou traktorem

Zranění neslučitelná se životem utrpěl motorkář, který na hlavním silničním tahu z Plzně na Karlovy Vary narazil do vleku s fekální cisternou tažené traktorem. Motorkář zůstal zaklíněný pod vlekem a zemřel na místě.

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek večer na silnici I/20 u odbočky na Příšov. Motorkář už za tmy narazil do vleku s cisternou, když řidič traktoru odbočoval na silnici od Příšova na Plzeň. „Náš lékař musel bohužel po příjezdu k nehodě konstatovat exitus u jezdce na motocyklu,“ uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.   

„Příčina dopravní nehody se vyšetřuje. Bude nařízena soudní pitva zemřelého muže. Případ si převzali kriminalisté,“ potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová. Další podrobnosti k nehodě zjišťujeme.

Nehodu na skútru nepřežil v pondělí odpoledne přibližně šestapadesátiletý muž, který havaroval na silnici nedaleko od Rokycan ve směru na Rakovou. Muž sjel z nezjištěných příčin do příkopu, kde po nárazu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. V neděli zase zasahoval vrtulník letecké záchranné služby nedaleko od Horšovského Týna na Domažlicku, kde havaroval třiašedesátiletý řidič motocyklu. Utrpěl těžké zranění, ale byl při vědomí.

Řidiči pozor, po zimě začíná kritické období pro motorkáře

Právě teď začíná kritické období pro motorkáře, neboť se vracejí na silnice po zimní pauze. Potřebné řidičské návyky a vyježděnost se přes zimu lehce vytratily. Je třeba začít pozvolna a opatrně. Riziko spočívá v tom, že silnice jsou studené, což způsobuje špatnou přilnavost pneumatik a stále na nich leží spousta nečist, prachu i štěrku po zimních údržbách.

Zároveň řidiči automobilů by měli být při řízení empatičtí neboť po zimní přestávce se na silnících opět objevuje zvýšený počet motocyklistů. Zvlášť by měli dávat pozor, když se připojují na hlavní silnici nebo odbočují vlevo, aby motocyklisty nepřehlédli!

V roce 2020 při dopravních nehodách na pozemních komunikacích v České republice zahynulo 61 motocyklistů, 401 jich bylo zraněno těžce a 2 204 lehce. Počet nehod s účastí motocyklistů se dlouhodobě drží nad hranicí 3 000 nehod za rok. Oproti roku 2019 došlo k poklesu nehod s účastí motocyklistů o šest procent. Bylo také evidováno o 14 usmrcených motocyklistů méně a o 12 těžce zraněných motocyklistů méně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky tragická nehoda, nehoda motorkáře, smrtelná nehoda, Plzeňsko, traktor, úraz, havárie, Plzeň, Karlovy Vary, Andrea Divišová, Příšov, Česko, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář zahynul po nárazu do vleku s fekální cisternou taženou traktorem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.