Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Namol opilý řidič kamionu zakončil divokou jízdu nárazem do stromů, náklad se vysypal po okolí

Po divoké jízdě skončil kamion v příkopu nedaleko od Kladrub na Tachovsku v části zvané Pozorka. Řidič soupravy nepřizpůsobil v zatáčce rychlost, vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Ze zdemolované kabiny se vysoukal ven namol opilý řidič. Z havarovaného vozu se vysypala část nákladu kovových součástek a hřídelí.

„Čtyřicetiletý řidič utrpěl lehčí zranění hlavy, transportovali jsme ho na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Při nehodě se poškodila palivová nádrž vozidla, ze které vyteklo větší množství nafty v řádech stovek litrů. Informovali jsme Odbor životního prostředí. Nádrž se nám podařilo utěsnit tmelem,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Z dosavadního vyšetřování je zřejmé, že řidič nákladní soupravy s návěsem MAN TGX, který jel po silnici II/203 ve směru od obce Ostrov u Stříbra směrem na obec Kladruby, neměl přizpůsobit rychlost jízdy vozidla a v pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromů a plastového odrazníku. Poté se s vozidlo dostalo do smyku a přejelo vpravo přes komunikaci, kde sjelo do silničního příkopu, kde narazilo do stromu a nakonec do vyvýšeného svahu,“ řekla k průběhu nehody mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Ještě před transportem do nemocnice se zraněný řidič podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Policisté dopravního inspektorátu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda kamionu, opilý řidič, vysypaný náklad, Tachovsko, strom, Kladruby, okres Tachov, Pozorka, Fakultní nemocnice Plzeň, Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilý řidič kamionu zakončil divokou jízdu nárazem do stromů, náklad se vysypal po okolí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.