Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Covid zamíchal veřejnou dopravou v Plzeňském kraji, od neděle platí nové jízdní řády

Nové jízdní řády, které přináší řadu změn začínají platit zítřkem počínaje v Plzeňském kraji. Zásadní informací pro veřejnost je především změna v přechodu na prázdninový režim. K této změně přistoupil organizátor dopravy s ohledem na aktuální opatření vlády, které nařizuje uzavření škol a školských zařízení. Změny se týkají spojů, které objednává Plzeňský kraj.

Změna nastává ve veřejné linkové dopravě objednávané Plzeňským krajem v neděli 7. března, kdy veškerá doprava přechází na prázdninový režim a školní spoje jsou zrušeny do odvolání. Důvodem je uzavření provozu škol a školských zařízení v návaznosti na přijetí krizových opatření ze strany Vlády ČR. 

„První březnový týden jsme se snažili školní spoje zachovat i přes uzavření škol a školských zařízení, aby lidé na změnu přecházeli postupně a aby byla možnost sladit změny s komplexní změnou v jízdních řádech, která byla na 7. březen plánována,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek (STAN). 

S novými jízdními řády také končí vlaky sloužící primárně k přepravě turistů, které vzhledem k omezení pohybu obyvatel v rámci katastru obce není možné využívat. Jde například o spoje Plzeň-Železná Ruda-Alžbětín a zpět. „Tyto spoje by za běžného režimu byly objednány pouze do 14. března a jejich provoz by skončil o týden později,“ doplnil Pavel Čížek.

I nadále zůstává v platnosti povinnost použít ochranu úst a nosu respirátorem min. řady FFP2. Veškeré aktuální informace naleznete na webu  Integrované dopravy Plzeňského kraje zde nebo na facebookovém profilu IDPK. Aktuální jízdní řády jsou po schválení zveřejněny v systému používaném cestujícími pro hledání jízdních řádů a výběr spojení IDOS.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Arriva Střední Čechy

Štítky jízdní řády, změna v dopravě, omezení spojů, Plzeňský, Plzeňský kraj, jízdní řád, doprava, školské zařízení, Pavel Čížek, Vláda ČR, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid zamíchal veřejnou dopravou v Plzeňském kraji, od neděle platí nové jízdní řády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.