Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silnice v regionu potrápí ledovka i výtluky způsobené výraznými změnami teplot

Vlivem postupného oteplování můžeme na silnicích v Plzeňském kraji očekávat v těchto dnech nepříjemnosti v provozu v podobě ledovek a lokálních poruch vozovek. Během večerních a nočních hodin se očekávají teploty výrazně nižší, které se na většině území budou pohybovat okolo bodu mrazu. Současně s tím také očekáváme zvýšenou tvorbu srážek v podobě sněžení nebo deště.

„Tyto teplotní výkyvy mohou se srážkami a nízkou teplotou povrchů silnic na některých úsecích komunikací I. tříd zapříčinit tvorbu ledovek. V Plzeňském kraji není oproti těm ostatním regionům prozatím vyhlášeno varování před nebezpečím. Přesto upozorňujeme, že na některých místech by se ledovka mohla v příštích dnech objevit,“ varuje Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Současně s tím se na silnicích vlivem počasí a intenzivní dopravy mohou objevovat i menší poruchy vozovky v podobě výtluků. „Jedná se o běžný jev, který se projevuje převážně v období zimní údržby vozovek. Zatékáním vody do spár vozovky a následnými výraznými změnami teplot dochází k postupnému narušování krytu vozovek, na kterých se následně mohou objevovat lokální poruchy. Těmi mohou být například právě výtluky,“ upozorňuje Adama Koloušek.

V zimním období se tyto poruchy opravují průběžně v rámci inspekčních jízd pomocí studené asfaltové směsi. Ta je za současných klimatických podmínek nejvhodnější možností opravy. „V místech, kde se momentálně opravy nemohou provádět, budou řidiči varováni provizorními dopravními značkami, které upozorňují na nerovnosti na vozovce. Současně s tím už probíhají přípravy na rozsáhlejší lokální výspravy, které by měly být zahájeny, až technologické postupy umožní opravy v souladu s předpisy,“ informuje motoristy ŘSD.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky silnice, ŘSD, oprava silnic, ledovka, kluzké silnice, Plzeňský kraj, Ředitelství silnic a dálnic, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v regionu potrápí ledovka i výtluky způsobené výraznými změnami teplot  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.