Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přívaly sněhu opět potrápily řidiče v Plzeňském kraji, nehoda kamionů ochromila provoz dálnice D5

Složky IZS v noci na úterý i časně ráno zasahovaly i dopravních nehod v regionu, které souvisely s napadaným sněhem a kluzkými vozovkami. Aktuálně jsou silnice v regionu se zvýšenou opatrností sjízdné. Provoz na dálnici D5 na Tachovsku blokovala v noci nehoda dvou nákladních automobilů.

„Mezi Horní Výšinou a Halží na Tachovsku havarovalo nákladní vozidlo, které sjelo do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin. Automobil vyprostili jeřábem. Na dálnici D5 nedaleko Kurojed došlo k nehodě dvou nákladních automobilů. Také tato nehoda byla bez zranění, ale blokovala komunikaci. Odtah vozidel zajistil správce komunikace,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na silnicích v kraji leží na mnoha místech vrstva rozbředlého sněhu, vozovky jsou po chemickém ošetření. Dálnice na Tachovsku, Plzeňsku i Rokycansku je většinou holá a mokrá. Se zbytky rozbředlého sněhu po solení se mohou řidiči potkat například na Klatovsku, severním i jižním Plzeňsku nebo na Rokycansku.

Ve vyšších polohách Šumavy, kde se nepoužívá sůl leží na silnicích ujetý sníh posypaný drtí. Tyto komunikace se pouze protahují pluhem. To platí vedle Šumavy a Klatovska také na Tachovsku či v Brdech. V kraji je zataženo a převážně bez srážek, teploty klesly v noci až k minus deseti stupňům.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, sníh, dálnice D5, nehoda kamionů, sjízdnost silnic, havárie, dálnice, silnice, Plzeňský kraj, okres Tachov, okres Rokycany, okres Klatovy, Halže, Šumava, Horní Výšina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívaly sněhu opět potrápily řidiče v Plzeňském kraji, nehoda kamionů ochromila provoz dálnice D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.