Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pod koly vozidel hyne různá zvěř, tentokrát auto usmrtilo chráněného bobra

Střety automobilů s různými druhy zvěře bývají v těchto dnech bohužel velmi časté. Tentokrát se ovšem stal obětí dopravní nehody chráněný bobr, který pod koly automobilů příliš často nekončí.  

Pod Neobvyklá nehoda se stala poblíž Václavského rybníka u Svaté Kateřiny na Tachovsku. „Třicetiletá řidička jedoucí s vozidlem značky Ford neměla šanci zareagovat v okamžiku, kdy do silnice náhle vběhl velký hlodavec. Přední částí auta do něj narazila. Po střetu zůstal ležet usmrcený bobr v silničním příkopu,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Jiroušková.  

Pro dopravní policisty je zpracování a zadokumentování takové dopravní nehody běžnou činností, protože v průběhu týdne zpracovávají záznamů o střetu se zvěří obvykle několik. „Z velké části se jedná o střety s různými druhy srnčí zvěře nebo s divokými prasaty. Zvířata vyběhnou na komunikaci a hynou pod koly vozidel. V dalších případech jsou to střety se zajíci, jezevci a jinou lesní zvěří. Do výčtu zvěře, která je ohrožená střety s motoristy, patří po této nehodě bohužel i bobr,“ konstatovala mluvčí policie.

Řidičům policisté připomínají, aby při projíždění lesních úseků byli předvídaví, opatrní a dbali zvýšené pozornosti. A to nejen s ohledem na svoji bezpečnost, ale i s ohledem právě na lesní zvěř.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, střet se zvěří, bobr, Tachovsko, Ford Motor Company, okres Tachov, Svatá Kateřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod koly vozidel hyne různá zvěř, tentokrát auto usmrtilo chráněného bobra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.