Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči v Plzeňském kraji obtížně přijíždějí na místa nehod, důvodem jsou nesjízdné silnice

Auta převrácená na střechu, na boku, zapadlá v příkopech s vysypaným nákladem a další uvízlá ve stoupání na kluzkých vozovkách. Taková je dnes situace na mnoha místech v Plzeňském kraji, kde husté sněžení komplikuje nejen dopravu, ale i zásahy hasičů i dalších složek IZS. Mnohdy mají totiž problém se k místu nehody dostat v důsledku nesjízdných komunikací.

„Dnes nám sníh značně komplikuje zásahy mimo aglomerace. Obtížně se dostáváme na odlehlejší komunikace a místa. Někde necháváme vozidla na místech, kam ještě dojedeme a zbytek průzkumu dokončujeme raději pěšky,“ popsal naprosto výjimečnou situaci mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Mezi Málkovem a Novou Vsí na Tachovsku uvízl kamion s nákladem. Místo je velmi těžko dostupné. Hasiči měli problém kvůli sněžení na místo dojet. „Událost je bez zranění, budeme řešit, jak kamion vyprostit. Místo je velice úzké a není jasné, jak bude kamion po vyproštění pokračovat v cestě. Teď čekáme na krajské silničáře, popsal jeden zásah mluvčí Poncar. Úsek Přimda - Nová Ves bude podle jeho slov uzavřen.

Na rovném úseku v Luční ulici v Přešticích havarovala poměrně kuriózním způsobem řidička osobního automobilu. „Dostala s vozidlem smyk a nabourala do zaparkovaných automobilů. V důsledku nárazu se se její vozidlo odrazilo a přetočilo na střechu. Test na alkohol byl negativní, žena řidička skončila v péči lékařů,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu

Úterý, 26. ledna 2021, 16:26

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu
FOTOGALERIE: Nehody na sněhu

Mezi obcemi Srby a Mytí se automobil převrátil na bok mimo komunikaci. Jeden člověk se při nehodě zranil. Další osobní automobil havaroval za Starým Plzencem na komunikaci 18026/III před odbočkou ke Šťáhlavům. Tentokrát se nehoda obešla bez zranění. Na silnici č.1978/III u Malých Dvorců na Tachovsku se zase převrátil nákladní automobil. Náklad kamení se vysypal.

Největší problémy mají motoristé v oblasti Českého lesa, na severním Plzeňsku, především v okolí Bezvěrova a Úněšova, kde stále ještě hustě sněží. Silnice I. třídy jsou sjízdné, ale na vedlejších trvá sypačům až tři hodiny, než se vrátí zpět na problémové místa. Ve stoupání mohou mít problémy kamiony.

Obtížně sjízdné jsou také silnici ve vyšších polohách Šumavy na Klatovsku, kde se nesmí používat chemický posyp, ale jen kamenná drť. Dalším téměř nesjízdným úsekem je silnice II. třídy z Klenčí na Domažlicku ke státní hranici. Na silnici I/22 z Klatov do Domažlic se na vozovce tvoří na otevřených pláních sněhové jazyky. Problémy mají motoristé na severu Plzeňska stoupání z Čemín na Novou Hospodu u Města Touškova, kde mohou mít problémy zejména kamiony.  

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, sníh na silnici, zasněžené silnice, hasiči, auto na střeše, Plzeňský, silnice, Plzeňský kraj, okres Tachov, Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Plzeňském kraji obtížně přijíždějí na místa nehod, důvodem jsou nesjízdné silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.