Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Vlak smetl osobní automobil na nechráněném přejezdu v Třemošné u Plzně

Osobní automobil značky VW Sharan se střetl dnes dopoledne s regionálním vlakem na železničním přejezdu bez závor v Třemošné u Plzně. Nehoda v Revoluční ulici se naštěstí obešla bez zranění. V Třemošné zasahovali hasiči už dnes kolem čtvrté hodiny ráno, protože tam na nádraží vykolejila lokomotiva.

„Ve vlaku cestovalo celkem 17 osob, nikdo nebyl zraněn. V osobním automobilu jel pouze řidič, který rovněž vyvázl bez zranění. Předběžné vyčíslená škoda přesáhla přes půl milionu korun,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová. Alkohol u obou řidičů na místě vyloučila dechová zkouška.  

Příčina a okolnosti nehody je předmětem dalšího vyšetřování. Provoz na trati byl po nehodě zastaven. Komunikaci se podařilo zprůjezdnit v odpoledních hodinách.

Správa železnic (SŽ) se chce letos zaměřit na zabezpečení zhruba dvou stovek přejezdů za téměř dvě miliardy korun. Z celkového počtu 7 789 přejezdů je 4300 vybaveno světelnou signalizací a závorami. Zbylé disponují jen výstražnou cedulí. 

„Každoroční navyšování přidělených investičních prostředků se pozitivně projevuje také na stále vyšší částce, která je určena na potřebné úpravy přejezdů. Díky tomu zvyšujeme bezpečnost jak železničního, tak i silničního provozu. V tomto trendu hodláme pokračovat i v následujících letech," řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Už ráno měli hasiči plné ruce práce s nehodou lokomotivy, která vykolejila na nádraží v Třemošné.  Z proražené palivové nádrže unikala nafta. I tato nehoda se obešla bez zranění. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky nehoda, Třemošná, automobil, Plzeň, úraz, havárie, Volkswagen Sharan, Správa železniční dopravní cesty, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak smetl osobní automobil na nechráněném přejezdu v Třemošné u Plzně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.