Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po nezvládnuté jízdě na kluzké silnici skončily na střeše se svými vozy dvě mladé řidičky

, aktualizováno 8. ledna 2021, 12:00

Hned dvě mladé řidičky ve věku 18 a 23 let havarovaly ve čtvrtek večer na severním Plzeňsku a na Domažlicku. Nezvládly jízdu na kluzkém povrchu a obě skončily se svými vozy převrácené na střeše mimo vozovku. U další nehody zasahovaly složky IZS dnes dopoledne na Šumavě.

První nehoda se stala ve 20:25 u obce Krsy, kdy jela třiadvacetiletá motoristka s vozem značky Peugeot ve směru od obce Úněšov na Bezvěrov. „Nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla stavu vozovky, na zledovatělém povrchu dostala smyk. Poté vozidlo přejelo do protisměru, kde v tu chvíli projížděla nákladní souprava. Osobní vozidlo se střetlo přední částí vozidla s návěsem soupravy a poté sjelo do levého silničního příkopu, kde skončilo na střeše,“ popsala událost mluvčí policie Ivana Jelínková.

Řidičku z vozidla vyprošťovali policisté ve spolupráci s řidičem nákladní soupravy. Řidič náklaďáku vyvázl bez zranění, žena vyvázla s lehkým zraněním. Policisté provedenými dechovými zkouškami u obou řidičů vyloučili přítomnost alkoholu.

Rychlost jízdy nepřizpůsobila na kluzkém mokrém povrchu vozovky také osmnáctiletá řidička vozu značky VW Golf. „Ve 22:00 hodin na silnici I/22 mezi Kdyní a Domažlicemi u obce Spáňov dostala smyk při průjezdu mírné levotočivé zatáčky. V důsledku toho přejela do protisměru a dále na levý okraj komunikace, kde v silničním příkopu havarovala. Vozidlo zůstalo převrácené na střeše,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Motoristka měla štěstí, vyvázla bez zranění. Dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Před desátou hodinou dopoledne dnes havaroval osobní automobil asi kilometr za obcí Svojše ve změru na Zhůří. "Vozidlo narazilo do mostku. Třem zraněným osobám zasahující hasiči poskytli předlékařskou pomoc," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"V lesním úseku na komunikaci ve stoupání nepřizpůsobil čtyřiačtyřicetiletý řidič z Prahy rychlost jízdy vozidla značky Ford Mondeo, v levotočivé zatáčce se dostal se do smyku a narazil do zábradlí můstku přes potok. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič i dva spolujezdci, kteří byli převezeni do nemocnice v Klatovech a po ošetření byli propuštění. Dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 50 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky dopravní nehoda, nehoda osobního automobilu, auto na střeše, mladá řidička, kluzká vozovka, střecha, úraz, Plzeňský kraj, Šumava, okres Domažlice, dechová zkouška, Peugeot, Bezvěrov, Úněšov, Krsy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nezvládnuté jízdě na kluzké silnici skončily na střeše se svými vozy dvě mladé řidičky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.