Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Silnice zasypal mokrý sníh, na Klatovsku vyjížděli záchranáři k vážné nehodě

, aktualizováno 6. ledna 2021, 11:50

Převrácený na střeše a mimo vozovku skončil dnes ráno poblíž Číhaně na Klatovsku osobní automobil. Na kluzké a zasněžené vozovce se tam v křižovatce střetly dva automobily. Na místě zasahovaly složky IZS. Zejména v jižní části Plzeňského kraje sněží. Silnice jsou sjízdné po chemickém ošetření, ale tvoří se lokální náledí a vozovky opakovaně zapadávají sněhem.

„Nehoda se stala v 8:45 hodin na křižovatce silnic I/22/ a II/127 u Číhaně. Jedno vozidlo zůstalo převrácené na střeše, druhé stálo v křižovatce. Dvě zraněné osoby si převzali do své péče záchranáři.  Hasiči se postarali o vrácení převráceného vozidla zpět na kola,“ infrmoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Z místa nehody záchranáři transportovali do Klatovské nemocnice dvě ženy ve věku kolem 35 let. Obě utrpěly lehčí zranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Jedenadvacetiletá řidička ze Sušice jela s vozem značky Škoda Fabia ve směru od Sušice. Na křižovatce s komunikací I. třídy číslo 22 nedala přednost vozidlu Škoda Octavia, jedoucímu ve směru od Horažďovic. V prostoru křižovatky se vozidla střetla. Octavia byla odražena mimo komunikaci a zůstala v pozici na střeše," popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Dechové zkoušky na alkohol u obou řidiček měly negativní výsledek. Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Komunikace zůstala po nehodě průjezdná. 

V jižní části Plzeňského kraje od rána sněží. Silnice jsou chemicky ošetřené a sjízdné se zvýšenou opatrností. V oblasti Šumavy hrozí na silnicích II. a III. třídy lokální náledí a vozovky postupně pokrývá nový sníh. Nebezpečná situace je podle informací webu dopravníinfo.cz aktuálně poblíž Gerlovy Huti nedaleko Železné Rudy, kde vozovka namrzá a je velmi kluzká. Policisté nabádají motoristy k opatrnosti při jízdě rizikovými oblastmi.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, srážka, záchranáři, nehoda na sněhu, okres Klatovy, Plzeňský kraj, střecha, Číhaň, Klatovská nemocnice, a.s., Sušice, Škoda Octavia, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice zasypal mokrý sníh, na Klatovsku vyjížděli záchranáři k vážné nehodě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.