Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci vozovny Slovany dojde ke změně jízdních řádů

Mezi vozovnou Slovany a Světovarem nebudou od 11. ledna jezdit tramvaje. Dojde proto k drobným změnám v jízdních řádech na všech tramvajových linkách.

„V souvislosti s rekonstrukcí vozovny Slovany dochází od 11. 1. 2021 k úplné výluce trati na Slovanské aleji v úseku mezi vozovnou a Světovarem. Z tohoto důvodu dochází k drobným úpravám jízdních řádů na všech tramvajových linkách,“ informuje PMDP.

Začala rekonstrukce vozovny Slovany, bude mít i obří zelenou střechu nemající obdoby

Za plného provozu se uskuteční jedna z největších akcí v novodobé historii společnosti Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Právě začala rekonstrukce vozovny Slovany. Vyřešit má především problém nedostatečné kapacity a špatného technického...

Poslední večerní spoj na lince 1 z Bolevce pojede pouze o víkendových dnech jen do zastávky Mikulášské náměstí, dále na Světovar prázdnou manipulační jízdou, kde končí.

„Z provozních důvodů pojede část spojů z linky 4 směřujících z běžné trasy do vozovny přes Světovar, kde končí. Po trase budou odbavovat ve všech zastávkách i na Koterovské třídě. Totéž platí i pro část spojů, které začínají na Světovaru a jedou na běžnou trasu linky 4,“ píší podniky.

Bližší informace se můžete dozvědět v informační kanceláři na adrese Denisovo nábřeží v  Plzni nebo na telefonu 371 655 600.

Zbrusu nová vozovna s obří zelenou střechou

Za plného provozu probíhá jedna z největších akcí v novodobé historii dopravních podníků. Rekonstrukce má vyřešit především problém nedostatečné kapacity a špatného technického stavu budov. Objekt se bude pyšnit obří zelenou střechou, která má pokrývat plochu 16 tisíc metrů čtverečních. Projekt také počítá s tím, že areál bude využívat dešťovou vodu, tu zaměstnacni využují především k čištění vozů. Práce by měly být dokončeny na konci příštího roku, celkévé náklady jsou 1,6 miliardy korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PMDP

Štítky doprava, pmdp, výluka, tramvaje, rekonstrukce, Plzeň, jízdní řád, Plzeň 2-Slovany, Bolevec, Mikulášské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci vozovny Slovany dojde ke změně jízdních řádů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.