Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ulice U Trati a křižovatka s Doudleveckou má nový povrch, kompletně se otevře v sobotu

Po Plzni se bude jezdit zase o něco lépe! Pro motoristy se od soboty 14. listopadu kompletně otevře ulice U Trati s novým asfaltovým povrchem i nově upravená křižovatka s ulicí Doudleveckou. Oprava trvala od 7. října a vyžádala si nepříjemná omezení v dopravě.

Správa veřejného statku města Plzně mohla přistoupit k rekonstrukci této dopravní tepny až poté, co se dokončily rozsáhlé úpravy v ulicích Skvrňanská, Studentská a Radčická a obnovil se v nich normální provoz.

„Asfaltový povrch v ulici U Trati měl trhliny, výtluky a byly v něm vyjeté koleje. Opravili jsme tedy úsek dlouhý 600 metrů, ohraničený křižovatkami s Klatovskou třídou a s Doudleveckou ulicí. Rozsáhlými úpravami prošla i křižovatka U Trati a Doudlevecká. Došlo k úpravám obloukům a nároží, aby zde mohly plynuleji projíždět velké vozy, především pak vozy městské hromadné dopravy,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Křižovatka je nyní po opravě přívětivější i k chodcům. Chodník prošel rekonstrukcí, vybudovala se dvě bezbariérová místa pro přecházení včetně doplnění varovnými i signálními pásy a vodícím pásem na přechodu. „Náklady na rekonstrukci ulice U Trati dosáhly 14,1 milionu korun,“ uvedl náměstek Vozobule.

„V ulici U Trati jsme museli odfrézovat stávající asfaltové vrstvy, položit nové, obnovit vodorovné dopravní značení a upravit zastávky příměstské a městské dopravy, které jsou řešeny jako zálivy. Rekonstrukcí projde i svedení dešťové vody z této komunikace,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

V souvislosti se změnou oblouků v křižovatce a prodloužení chodeckého přechodu se provedly také úpravy světelného signalizačního zařízení. „Ta byla v celé křižovatce vyměněna za nová modernější. Novinkou je takzvaný řadič, jenž má schopnost získávat informace o počtu projíždějících vozidel. Tento řadič bude vybaven jak pevnými signálními programy, tak dynamickým řízením s preferencí pro vozy městské dopravy,“ dodala Andrea Fojtíková.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky opravená silnice, nový povrch, U Trati, Doudlevecká, Plzeň, výměna semaforů, rekonstrukce, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice U Trati a křižovatka s Doudleveckou má nový povrch, kompletně se otevře v sobotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.