Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Osmnáctiletý řidič usnul za jízdy, napálil to do nádrže kamionu jedoucího v protisměru

O obrovském štěstí může mluvit teprve osmnáctiletý řidič vozu Škoda Octavia, který dnes ráno usnul za jízdy, vyjel do protisměru, kde narazil do palivové nádrže protijedoucího kamionu. Mladý muž vyvázl z nehody bez zranění.

Nehoda se stala dnes krátce před šestou hodinou ranní na silnici I/21 v Chodové Plané na Tachovsku. „Od Plané ve směru do centra obce jel mladý řidič s osobním vozidlem. Dle vyjádření řidiče jej za jízdy přemohl spánek, v důsledku toho vyjel do protisměru, kde přední částí vozidla narazil do levého boku protijedoucí nákladní soupravy,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Při nárazu prorazil osobák palivovou nádrž kamionu. Nafta začala vytékat na ulici. Její úklid zajistili na místo přivolaní hasiči. Požití alkoholu u řidiče osobního vozidla i u třiačtyřicetiletého řidiče nákladní soupravy vyloučili policisté provedenými dechovými zkouškami.

"Z nádrže uniklo asi 400 litrů paliva. Unikající naftu jsme jímali do záchytných nádob a přečerpávali. Palivo vyteklé na vozovku jsme zasypávali sorbentem. O úniku jsme informovali také příslušný odbor životního prostředí," doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Vzniklá škoda na vozidlech se odhadla na 475 tisíc korun. Po dobu řešení dopravní nehody byl provoz řízen kyvadlově. Mladému řidiči za způsobení nehody policisté uložili příkaz na místě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda bez zranění, střet osobáku s kamionem, proražená palivová nádrž, unikající nafta, havárie, Škoda Octavia, okres Tachov, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý řidič usnul za jízdy, napálil to do nádrže kamionu jedoucího v protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.